Nauczyciel języka angielskiego
- lutownik
- Użytkownik
- Kontakt:
Według mnie dużą wadą tego urządzenia jest mus dźwigania tego akumulatora, albo zasilacza. Dorób tutaj najlepiej zasilanie na baterie 9V z możliwością wyłączenia podświetlenia wyświetlaczą. Przyda się to wyłaczenie bo tak to długo tym nie zabawisz na jednej baterii. Może warto pomyśleć nad zakupem akumulatorka na 9V. Wymiary ma identyczne co bateria.
To rozwiązanie zapewne zrobi ten układ bardziej przenośnym.
To rozwiązanie zapewne zrobi ten układ bardziej przenośnym.
Ostatnio zmieniony 12 lis 2006, 13:44 przez lutownik, łącznie zmieniany 1 raz.
lutownik - "użądzenia"?
Bateria (oraz akumulator) 9V ma niewielką pojemność, a dodatkowo potrzebny byłby stabilizator.
Tranzystor - fakt, nie przyuważyłem
Raczej zrobiłbym to na trzech akumulatorkach AA lub AAA. Zasilanie wyjdzie ok. 4V.lutownik pisze:Dorób tutaj najlepiej zasilanie na baterie 9V z możliwością wyłączenia podświetlenia wyświetlaczą.
Bateria (oraz akumulator) 9V ma niewielką pojemność, a dodatkowo potrzebny byłby stabilizator.
Tranzystor - fakt, nie przyuważyłem
- lutownik
- Użytkownik
- Kontakt:
Można jeszcze:
- wprowadzić podział wpisanego słownictwa na grupy,
- wprowadzić tłumaczenie przez użytkownika całych zdań,
- wymienić wyświetlacz na węższy i o kilka wersów dłuższy,
- zminiaturyzować płytkę by była potrzebna jak najmniejsza obudowa,
- dodać głośniczek który będzie wygrywał krótkie fanfary gdy przetłumaczy się wszystkie
zdania (lub wyrazy) bezbłędnie,
- do tego jedną diodę która będzie sygnalizować niedalekie rozładowanie ogniwa zasilającego.
- poczekać na dalsze opinie forumowiczów by nie trzeba było co chwile robić nowej płytki itp.
Miłego przerabiania.
- wprowadzić podział wpisanego słownictwa na grupy,
- wprowadzić tłumaczenie przez użytkownika całych zdań,
- wymienić wyświetlacz na węższy i o kilka wersów dłuższy,
- zminiaturyzować płytkę by była potrzebna jak najmniejsza obudowa,
- dodać głośniczek który będzie wygrywał krótkie fanfary gdy przetłumaczy się wszystkie
zdania (lub wyrazy) bezbłędnie,
- do tego jedną diodę która będzie sygnalizować niedalekie rozładowanie ogniwa zasilającego.
- poczekać na dalsze opinie forumowiczów by nie trzeba było co chwile robić nowej płytki itp.
Miłego przerabiania.
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt:
Komunikacj aprzez złącze PS2 jest prosta. W Bascomie służa do tego polecenia: Confik Keyboard i Getatkbd()._Brutus pisze:A ja bym sie chciał tak zapytać na boku jak zrobiłeś komunikację z klawką od PC? Mógłbyś zamieścić jakieś źródełka? choćby właśnie z komunikacją, reszta mnie tak bardzo nie interesuje.
-
K_o_n_r_a_d
- Użytkownik
Tutaj masz wszystko:_Brutus pisze:A ja bym sie chciał tak zapytać na boku jak zrobiłeś komunikację z klawką od PC? Mógłbyś zamieścić jakieś źródełka? choćby właśnie z komunikacją, reszta mnie tak bardzo nie interesuje.
http://www.beyondlogic.org/keyboard/keybrd.htm
-
K_o_n_r_a_d
- Użytkownik
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt:
Jest może ktoś chętny do kupna oryginalnego "Nauczyciela języka angielskiego"
Musze go sprzedać bo potrzebuje troche kasy :/
[ Dodano: 2007-07-15, 22:08 ]
Postanowiłem sprzedać "Nauczyciela", wszystkich zainteresowanych kupnem zapraszam na aukcję Allegro: http://www.allegro.pl/item216249712__na ... iego_.html
[ Dodano: 2007-07-15, 22:08 ]
Postanowiłem sprzedać "Nauczyciela", wszystkich zainteresowanych kupnem zapraszam na aukcję Allegro: http://www.allegro.pl/item216249712__na ... iego_.html