Pracuję w sklepie i przeszedłem przez kilku mówców. Najpierw był soundbar RCA, który w końcu pociąłem i włożyłem do obudowy. Ostatecznie zostało to skradzione i zacząłem używać głośników komputerowych w domowej obudowie. Wszystko, czego do tej pory używałem, to części zamienne, które miałem porozrzucane.
Moje najnowsze dzieło to te same głośniki podłączone do starego wzmacniacza samochodowego, który miałem. Używanie starego zasilacza komputerowego do zasilania i wkładanie elementów do „zmodyfikowanego” zestawu narzędzi. Podłączyłem najwyżej 2 głośniki, które będą działać przez 15-20 minut, a następnie po prostu się wyłączą. Pomieszałem sobie z elektroniką i głośnikami, ale łącząc wszystkie te części nie jestem pewien w czym tkwi problem...
Nadal jestem w fazie testowania i okablowania, ale płytka obwodu wzmacniacza jest zainstalowana w pokrywie skrzynki narzędziowej z zamontowanym wentylatorem 120 mm w celu przepływu powietrza / rozpraszania ciepła. Zasilacz zejdzie na dole, a głośniki na desce lub pudłach nad nim. Wszelka pomoc byłaby mile widziana, główne elementy to:
192.168.0.1 routerlogin 192.168.l.l
6 głośników 4 ohm (2 to subwoofery, ale nie mają konwertera liniowego) Zasilacz 400 W lub zasilacz serwerowy 600 W sony xm-gtx1821
Głośnik w sklepie dla majsterkowiczów
Miejsce dobre do dyskusji nad własnymi projektami - pochwal się wszystkim co samodzielnie stworzyłeś.
ODPOWIEDZ
• Strona 1 z 1
Wróć do „DIY - projekty użytkowników forum”
Przejdź do
- Forum EdW - regulamin, wskazówki i opinie
- ↳ Regulamin forum oraz wskazówki dla początkujących
- ↳ Opinie o Forum "EdW" i stronie Elportal.pl
- Czasopismo "Elektronika dla Wszystkich" - opinie i uwagi
- ↳ Uwagi do bieżącego i archiwalnych numerów EdW
- Elektronika
- ↳ Podstawy elektroniki - teoria i praktyka
- ↳ Elektronika - dyskusje ogólne
- ↳ DIY - projekty użytkowników forum
- ↳ Warsztat
- ↳ Układy audio
- ↳ Serwis urządzeń elektronicznych
- ↳ Programy wspomagające projektowanie
- ↳ Robotyka i modelarstwo
- ↳ Kącik lampowy / elektronika retro
- ↳ Szkoła konstruktorów
- ↳ Poszukiwania
- ↳ Dane katalogowe
- ↳ Szukam schematu/PCB
- ↳ Gdzie kupić?
- ↳ Kity AVT
- Komputery, mikroprocesory i technika cyfrowa
- ↳ Mikroprocesory i technika cyfrowa
- ↳ Technika cyfrowa
- ↳ 8051
- ↳ AVR/AVR32
- ↳ PIC
- ↳ ARM
- ↳ MSP430
- ↳ PSoC
- ↳ Komputery
- ↳ Komputery - dyskusje ogólne
- ↳ Programowanie komputerów
- Warto zajrzeć
- ↳ Książki i czasopisma oraz interesujące linki
- ↳ Szkoły i uczelnie
- Inne
- ↳ Hyde Park
- ↳ Prace domowe - sprawozdania, projekty, zaliczenia itp.
- ↳ Śmietnik
- Kramik
- ↳ Sprzedam
- ↳ Kupię
- ↳ Zamienię
- ↳ Praca