potencjometry - gdzie dostane?

Jesli jesteś początkującym elektronikiem, to tu z pewnością znajdziesz pomoc. Miejsce dobre do dyskusji nad podstawami elektroniki w zakresie teorii i praktyki.
Zablokowany
nick_1

potencjometry - gdzie dostane?

Post autor: nick_1 » 26 lut 2009, 0:44

Gdzie dostane (najlepiej w wawie, moze byc przez net) potencjometry:

25kOhm logarytmiczny
250kOhm liniowy
100kOhm wykładniczy (o ile to jest reverse log)

jaka jest różnica w wykorzystaniu potencjometru mono a stereo w efekcie gitarowym?

Z góry dziękuje za pomoc

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 26 lut 2009, 7:54

Nie wątpie, że wszystkie powinieneś dostać w TME.pl, lub poszukać po sklepach elektronicznych których w warszawie nie brakuje...
A twój nick...

nick_1

Post autor: nick_1 » 26 lut 2009, 9:52

no nick jak nick, co ja poradzę...

Dzięki za pomoc, ale mimo wszystko wciąż nie mogę znaleźć pota 100kOhm reverse logarytmic. Może jakieś inne źródło?

[ Dodano: 2009-02-26, 09:53 ]
ewentualnie jakiś zamiennik

spark
Użytkownik

Post autor: spark » 26 lut 2009, 10:00

mocno.wku_wiony pisze:no nick jak nick, co ja poradzę...
Przeczy Regulaminowi Forum a w szczególności punkt 2.
w tym samym punkcie wymienione jest, iż użytkownicy nie dostosujący się do tego będą usuwani...

Odpowiednie osoby zostały już o tym poinformowane.

nick_1

Post autor: nick_1 » 26 lut 2009, 10:10

nick z maila. ocenzurowany. mail nie jest ocenzurowany, stad tez ustawilem zeby byl ukryty. czy jest tu cos sprzecznego w takim razie z regulaminem? jak tak to zmiencie mi nicka na mocno.w________. chyba ze to tez kogoś miałoby dotknąć, wówczas może taki -> mocno._________, albo _____._________.

Awatar użytkownika
timo66
Moderator
Kontakt:

Post autor: timo66 » 26 lut 2009, 10:20

Albo podasz swoje imię lub ksywę :twisted:

Admin.

Post autor: Admin. » 26 lut 2009, 10:26

nick_1 pisze:nick z maila. ocenzurowany. mail nie jest ocenzurowany, stad tez ustawilem zeby byl ukryty. czy jest tu cos sprzecznego w takim razie z regulaminem? jak tak to zmiencie mi nicka na mocno.w________. chyba ze to tez kogoś miałoby dotknąć, wówczas może taki -> mocno._________, albo _____._________.
Jeśli Panu nie odpowiada regulamin i zwyczaje panujące na naszym forum może Pan wybrać inne - na którym będą tolerowane takie nazwy użytkowników.
To jest forum publiczne dla dzieci i młodzieży - czego chyba Pan nie rozumie... I swoją drogą uważam, że to jakaś prowokacja która i tak się Panu nie udała.

Zablokowany