potrzebuje paru wskazowek do projektu
potrzebuje paru wskazowek do projektu
Witam od niedawna (bo chyba od wczoraj) wkoncu zaczela mnie interesowac elektronika, wiec postanowilem poszukac jakichs forum o niej zebym mogl sie rozwinac niestety strasznie duzo tu informacji i sie troche pogubilem ;/ znam podstawowe symbole i mam (bardzo) podstawowa teorie ale niewiem od czego zaczac poniewaz chcialem zrobic jeden uklad ... a wlasciwie 2 uklady ale zdaje mi sie ze to jest banalne poza jedna rzecza chodzi mi o taki bezprzewodowy wlacznik roznych rzeczy. Jedna czesc bedzie przymocowana i polaczona kablem z czyms co chce uruchamiac i bedzie miala odbiornik a druga bedzie jedynie nadajnikiem. pierwsza czesc wydaje mi sie ze niebede mial duzych problemow poza odbiornikiem. I tu wlasnie pytanie jak zrobic jakis bezprzewodowy nadajnik i odbiornik... prosze o jakies szczegolowe wskazowki gdzie mam tego szukac i (niemusi byc szczegolowo) jak to zrobic a ja dojde do tego
jednakze niewiem od czego zaczac pozdrawiam i mam nadzieje ze niedostane bana za takie pytanie ;]
- owoc_leśny
- -
- Kontakt:
Za zadanie takiego pytania pewnie nie ale za to że nie szukałeś możesz dostaćfantomas pisze:mam nadzieje ze niedostane bana za takie pytanie ;]
https://elportal.pl/index.php?module=Co ... 9#K7zdalne
Tutaj masz kilka projektów pilotów wraz z opisem jak działają i jak je złożyć.
no wlasnie sie zastanawialem niejestem pewien ale ten kit bedzie kosztowal w sumie okolo 50 zl chyba a jak zloze sam zdaje mi sie ze gdzies z 40% mniej ... 2 plytki kosztuja (sprawdzalem) 9zl +12 zl + koszty przesylki 13zl + dotego jeszcze czesci ... niewiem ale wydaje mi sie ze za 36 zl to ja zrobie pare takich plytek
mam w miescie taki sklep elektroniczny koles zna sie na tym bo kiedys dawny znajomy tam kupowal uklad mam male problemy z odczytaniem jak maja wygladac sciezki (niewiem co na rysunku przedstawiaja niebieskie linje, czerwone to sciezki) no i zapytam sie go ile to w sumie bedzie kosztowalo i o co chodzi z tymi sciezkami
chyba ze ktos tu potrafi mi wytlumaczyc, dzieki za kazda odpowiedz pozdro
siema ten schemat to https://elportal.pl/pdf/k07/38_12b.pdf zeby wam nieutrudniac podaje screen 

na jednej plytce sa niebieskie linje ktore nieiwem co oznaczaja ;/ rozumiem ze rozowe to sa sciezki ktore musze miec a czerwone kolka to otwory prawda?

na jednej plytce sa niebieskie linje ktore nieiwem co oznaczaja ;/ rozumiem ze rozowe to sa sciezki ktore musze miec a czerwone kolka to otwory prawda?