Witam.
Na forum to mój pierwszy post, zatem proszę o wyrozumiałość. W elektronice również nie siedzę od kiedy ukończyłem technikum el-el-oniczne, zatem moje pytanie może być banalne. Cóż, zaryzykuję.
Interesuje mnie kwestia adaptera do konsoli GBA/GBA SP/GB Micro/NDS nazywana potocznie Super Cardem. Są ich dwie wersje: Super Card CF i SD (od rodzaju karty flash). Mnie interesuje tu Super Card CF, o którym możecie poczytać Tutaj
W sieci u człowieka, który zna się na tej tematyce jak nikt, znalazłem jego "plany" owego adaptera. Są one pod adresem http://darkfader.net/ds/files/CF%20schematic.png Moje pytanie: czy to można wykonać, jaki koszt i w ogóle cokolwiek o tym napiszecie, będę bardzio wdzięczny.
Liczę na multum odpowiedzi i zalew porad, być może propozycji cenowych wykonania takiego cacuszka (jeżeli to możliwe).
Pozdrawiam
Super Card - pomożecie? ;P
-
johnnywalker
- -
- Kontakt:
-
johnnywalker
- -
- Kontakt:
Tak, interesuje mnie, czy możliwe jest "zbudowanie" na podstawie tego planu adaptera Super Card CF (CF - Compact Flash).
Krótko pisząc: na stronie Dark Fadera znalazłem plan (w każdym bądź razie jakieś elektroniczne elementy tam są zapodane - wiem, że słabo technicznie się "wypisuję"), który zapodałem w powyższym linku. Jest to (chyba?) plan tego adaptera, do którego wkłada się zwykłą kartę Compact Flash (np 128 MB Kingstona), a sam adapter wkłada do slotu od konsolki GBA.
Jeszcze raz: kartę Compact Flash wkłada się do OWEGO ADAPTERA CF, a całość umieszcza się w slocie GBA.
Liczę na dalszą pomoc z Waszej strony.
Czy te plany są w ogóle sensowne?
Krótko pisząc: na stronie Dark Fadera znalazłem plan (w każdym bądź razie jakieś elektroniczne elementy tam są zapodane - wiem, że słabo technicznie się "wypisuję"), który zapodałem w powyższym linku. Jest to (chyba?) plan tego adaptera, do którego wkłada się zwykłą kartę Compact Flash (np 128 MB Kingstona), a sam adapter wkłada do slotu od konsolki GBA.
Jeszcze raz: kartę Compact Flash wkłada się do OWEGO ADAPTERA CF, a całość umieszcza się w slocie GBA.
Liczę na dalszą pomoc z Waszej strony.
Czy te plany są w ogóle sensowne?