Od czego zacząć naukę elektroniki?

Jesli jesteś początkującym elektronikiem, to tu z pewnością znajdziesz pomoc. Miejsce dobre do dyskusji nad podstawami elektroniki w zakresie teorii i praktyki.
ODPOWIEDZ
es2
Użytkownik

Re: Od czego zacząć naukę elektroniki?

Post autor: es2 » 02 lip 2021, 10:02

Paprotnik8877 pisze: ↑
01 lip 2021, 8:51
Polecam poszukać filmików z tutorialami na youtube - na początku mojej drogi bardzo mi pomogły. Generalnie jest dużo źródeł darmowej wiedzy z zakresu elektroniki.
Z YT bym uważał. Jest tam dużo błędów, które mogą zniechęcić.
Polecam zakup "Oślej łączki" z EdW.

areczkas
-

Post autor: areczkas » 02 lip 2021, 21:19

es2 pisze: ↑
02 lip 2021, 10:02
Paprotnik8877 pisze: ↑
01 lip 2021, 8:51
Polecam poszukać filmików z tutorialami na youtube - na początku mojej drogi bardzo mi pomogły. Generalnie jest dużo źródeł darmowej wiedzy z zakresu elektroniki.
Z YT bym uważał. Jest tam dużo błędów, które mogą zniechęcić.
Polecam zakup "Oślej łączki" z EdW.
dokładnie tak jak przedmówca napisał - ośla łączka" to dobry krok. Dodatkowo zasugerowałbym próbę wkroczenia w coś "na czasie" i zabawę z "arduino". Materiałów w sieci jest sporo jednakże warto szukać na sprawdzonych stronach czyli Elektronika Praktyczna, Elektronika dla Wszystkich i oczywiście wszystkim znane forum "elektroda".

Pozdrawiam AT

es2
Użytkownik

Post autor: es2 » 03 lip 2021, 11:27

areczkas pisze: ↑
02 lip 2021, 21:19
Dodatkowo zasugerowałbym próbę wkroczenia w coś "na czasie" i zabawę z "arduino". Materiałów w sieci jest sporo
Niestety, jak w przypadku innych materiałów, te o Arduino, dostępne w Internecie są zwykle niskiej jakości, często pisane przez amatorów, którzy nie znają dobrze platformy Arduino.
Polecam cykl materriałów w EdW. Wiedza w tych źródłach jest rzetelna.

Sandraux20
-

Post autor: Sandraux20 » 24 sie 2021, 8:24

SituFangs pisze: ↑
28 cze 2021, 7:02
Cześć chłopaki i dziewczęta, jestem zainteresowany rozpoczęciem wyprawy w kierunku elektroniki. Nie mam absolutnie żadnej wiedzy na temat działania elektroniki, użytych podzespołów itp déménageur Saint-Etienne. Chciałbym wiedzieć, od czego zacząć się o tym uczyć? Jestem na poziomie ELI5, więc same podstawy byłyby dobrym początkiem. Wszelkie sugestie będą mile widziane dziękihttps://nox.tips/ https://xender.vip/
Może mógłbyś rozpocząć odpowiedni temat i sformułować go jako pytanie. W ten sposób każdy może

ODPOWIEDZ