Ponieważ jest to mój pierwszy post to wypada coś napisać o sobie zanim przejdziemy do problemu
Jak widać jestem nowym użytkownikiem, zatem nie trudno się domyślić, że jestem również początkującym 'elektronikiem'. Z góry przepraszam za nieprofesjonalne słownictwo i być może banalne pytania
Do rzeczy:
Złożyłem sobie kit AVT-594 (link to instrukcji). Wykorzystuję go do sterowania wewnętrzną roletą okienną (przerobiony serwomechanizm zamiast potencjometru). W schemacie widoczny jest przekaźnik jednak nie jest on konieczny do działania układu więc wcześniej go nie montowałem. Teraz jednak stwierdziłem, że fajnie byłoby zrobić sobie sterowanie przy pomocy tego układu (uzupełniając go o znaleziony gdzieś w śmieciach przekaźnik) lampką zasilaną z sieci 230V. Do tej pory moje 'zabawki' zasilałem max z 12V trzymając się z daleka od napięcia sieciowego. Wiadomo: "Strzeżonego... itd." dlatego prosiłbym kogoś wyrozumiałego o wytłumaczenie w jaki sposób mogę podłączyć dowolny odbiornik do tego przekaźnika. Mam przekaźnik JQX-68F z oznaczeniami: 12V DC, 8A 250V AC. Dla ułatwienia (mi) sprawy niżej jest zbliżenie podłączonego gniazda ARK3 do przekaźnika. Po co aż 3 wyjścia?
Fajnie jakby ktoś z odrobiną zdolności plastycznych narysowałby jak mogę podłączyć odbiornik, tak żeby nie puścić z dymem mieszkania