Robercie, oby tak dalej
RADIOTECHNIKA
Hej
Może by spróbować kontynuować temat. Widzę, że zaczyna zamierać a zapowiadało sie ciekawie. Możeby tak zaprezentować przykłady prostych nadajników AM na tranzystorach bipolarnych i polowych na generatorach LC. Wiem że można takie znaleźć na necie ale jakby fajnie omówić to zawsze będzie znacznie lepiej. No i do tego jakiś odbiornik np. zapodać i omówić. Jakaś część praktyczna wątku się pojawi. Z chęcią przeczytam
Pozdrawiam
Piotrek
Może by spróbować kontynuować temat. Widzę, że zaczyna zamierać a zapowiadało sie ciekawie. Możeby tak zaprezentować przykłady prostych nadajników AM na tranzystorach bipolarnych i polowych na generatorach LC. Wiem że można takie znaleźć na necie ale jakby fajnie omówić to zawsze będzie znacznie lepiej. No i do tego jakiś odbiornik np. zapodać i omówić. Jakaś część praktyczna wątku się pojawi. Z chęcią przeczytam
Pozdrawiam
Piotrek
Temat w.cz. to mój ulubiony. Siedzę w nim od wielu lat. W między czasie zgromadziłem trochę sprzętu pomiarowego od częstościomierza po reflektometry (własnej konstrukcji), generatory (również niektóre własnej konstrukcji), analizator widma z TG (100kHz-3GHz). Buduję od czasu do czasu, wzmacniacze w.cz, anteny itp. Polecam literaturę: http://winntbg.bg.agh.edu.pl/skrypty2/0067/ppframe.html