Witam zakupiłem książkę Pana Góreckiego "Mikrokontrolery dla początkujących", do tego zakupiłem płytkę. Kiedy dostałem paczkę ją otworzyłem, nieprzyjemnie się rozczarowałem, ponieważ myślałem, że od razu będę mógł odpalić to na moim laptopiku. A tu zonk, bo przewód łączący płytkę z komputerem-jest przystosowany na wejście do drukarki, a nie do USB, jak się spodziewałem. Niestety za niewiedze się płaci. Co z tym fantem mogę zrobić? Jaką "przejściówkę" mogę kupić?
O to parametry płytki "PŁYTKA TESTOWA DO KURSU BASCOM AVR MIKROPROCESOROWA OŚLA ŁĄCZKA - ZESTAW ZMONTOWANY I URUCHOMIONY ":
# procesor 90S2313
# budowa układu - lutowanie przewodów do punktów lutowniczych, z wykorzystaniem istniejących podzespołów
# prezentowanie wyników - wyświetlacze LED, alfanumeryczny wyświetlacz LCD 1*16
# bufor interfejsu RS232
# przetwornik A/C i C/A, źródło napięcia odniesienia
# wyprowadzenie magistrali I2C
# wymiary płytki 105x78 mm
# zasilanie - 5 V
# w zestawie zmontowana płytka testowa, okablowanie, dokumentacja i CD-ROM z Bascom Demo i materiałami dodatkowymi
Problem z rozpoczeciem przygody z mikrokontrolerami
-
keruseykaryu
-
rezasurmar
- Użytkownik
- Kontakt:
Mogę ci polecić AVT5125 lub AVT988, ewentualnie nowsza wersja AVT5125 tj. AVT5325 o szerszym zakresie napięć dopuszczalnych w układzie docelowym.
Sam używam w/w zamiennie i nie miałem do tej pory żadnych problemów. Przejściówki USB-LPT praktycznie są w cenie kilkukrotnie przewyższającej same programatory AVR, gdyż musi to być pełny sprzętowy LPT.
Sam używam w/w zamiennie i nie miałem do tej pory żadnych problemów. Przejściówki USB-LPT praktycznie są w cenie kilkukrotnie przewyższającej same programatory AVR, gdyż musi to być pełny sprzętowy LPT.