Witam,
Posiadam działający układ ściemniacza na LS7231(ściemniacz jest produktem firmy F&F o symbolu SCO-811). Potrzebuję "wydostać" z niego jednoznaczną informację ostanie obwodu oświetleniowego którym ten ściemniacz steruje. Na wyjściu ściemniacza(po triaku) w zależności od jasności świecenia żarówki mam napięcie(zmienne) w zakresie 28V-230V.
Szukając porad w tym temacie, uzyskałem podpowiedź aby wykorzystać podłączony równolegle do wyjścia ściemniacza, układ zbudowany w oparciu o transoptor, wykonałem układ którego schemat przesyłam w załączniku, moje pytanie brzmi, czy ma to szansę zadziałać(w symulacji działa, jednak nie uwzględniam tam faktu że na wyjściu po triaku mamy niepełną sinusoidę).
Jeżeli schemat z załącznika nie ma racji bytu to czy da się jakoś inaczej uzyskać porządany efekt? Może lepszym rozwiązaniem byłoby podpięcie się pod wyjście układu LS7231 które steruje bramką triaka. Jest to wyjście numer 8(http://www.lsicsi.com/pdfs/Data_Sheets/LS7231_7234.pdf), szeregowo do wyjścia 8 podpięty jest rezystor 100 Ohm, oraz bramka triaka. Napięcie(zmienne) pomiędzy nóżką 8 a 1 układu LS7231 podczas pracy kształtuje się na poziomie 0,2-0,6 V. Dokonałem również pomiaru napięcia(tym razem w zakresie napięcia stałego) między nóżkami 7 i 8 układu LS7231, wartość tego napięcia(jak myślę) nie daje żadnych jednoznacznych informacji, tzn.
przy maksymalnym natężeniu - 12,66V
przy ~ połowie 14,71
przy minimalny 14,81
wyłączony 14,83
Dokonałem dodatkowo pomiaru spadku napięcia(pomiar w zakresie napięcia stałego) na rezystorze który dołączony jest w szereg do nóżki 8, tutaj sprawa jest następująca, przy załączeniu układu(pierwsze załączenie, natężenie max) spadek wynosi 17,2 mV. Następnie przy regulacji natężenia w zakresie od minimum do maximum napięcie waha się w zakresie 17,2-22mV(gdzie 17,2 występuje tylko przy max natężeniu). Gdy żarówka nie świeci napięcie na wspomnianym rezystorze spada do 0V. Czy napięcie na poziomie 20mV można wykorzystać?
Napięcie(stałe) pomiędzy nóżką 8 a masą(nóżka 7) kształtuje się ciągle w zakresie bodajże 15V i również nie daje żadnej jednoznacznej informacji(tzn. napięcie występuje również przy całkowitym wyłączeniu obwodu oświetleniowego).
Dodam, że ściemniacz ten ma być w założeniach częścią większego układu do sterowania oświetleniem w domu. Planuję takich ściemniaczy zamontować kilka. Mają być one docelowo sterowane z przycisków dzwonkowych oraz jakiegoś sterownika(na początek chyba PLC MAX firmy F&F). Stąd cała potrzeby wydostania z układu informacji czy żarówka świeci czy też nie, sygnał ten ma być odnośnikiem dla sterownika. Sterownik musi wiedzieć czy w danym momencie oświetlenie jest włączone czy też nie aby mógł prawidłowo zareagować np. na żądanie wyłączenia oświetlenia.
ściemniacz na LS7231 - sygnalizacja stanu wyjścia
moim zdaniem sterownik plc jest zupełnie nie potrzebny. Ja osobiście pracuje na tych sciemniaczach i i rozgrywam to troche inaczej. Jak potrzebujesz scheat to napisz na djlukers@wp.pl