Zaprojektowac wyłącznik schodowy
-
misieq_2008
- -
Dzieki Neutron bardzo mi pomogles

Wlasnie musze kombinowac z elektronika bo to moja praca domowajoon pisze:Zawsze można zrealizować wszystko w inny sposób: wyłącznik schodowy w obudowie "S" (takiej samej jak zabezpieczenia nad prądowe) plus przekaźnik czasowy również w takiej obudowieI nie musimy nic kombinować z elektroniką, no i mamy pewność działania
-
misieq_2008
- -
Zaprojektowalem taki uklad jak na schemacie poznizej. Wejście wyzwalające TRIG(pin2) podwieszone zostało do plusa zasilania rezystorem R2. To rozwiązanie wymusza wysoki stan na wejściu i eliminuje wszelkie zakłócenia które mogły by powodować niekontrolowane wyzwalanie generatora... Prosilbym o komentarz. Czy miedzy ukladami nie trzeba jeszcze czegos dodac?
-
ZbeeGin
-
misieq_2008
- -
-
ZbeeGin
Już późno więc naszkicuje pobieżnie. Zapraszam do czytania not katalogowych. One nie gryzą.
- Załączniki
-
- 4541_timer.GIF
- (3.91 KiB) Pobrany 8087 razy
-
misieq_2008
- -
Dokumentacja niewiele mi dala... Elektronik to ze mnie żaden. Czy ktos moglby mi przyblizyc zasade dzialania tego ukladu? Jakies przebiegi czasowe czy ogolnie opis co sie dzieje po kolei. Ktorymi elementami mozna ustawic czas trwania impulsu? Byl bym naprawde bardzo wdzieczny.
[ Dodano: 2008-05-11, 09:05 ]
Mam jeszcze tylko jedno krotkie pytanie.
Co spowoduje ponowne nacisniecie przelacznika w momencie swiecenia zarowki?
[ Dodano: 2008-05-11, 09:05 ]
Mam jeszcze tylko jedno krotkie pytanie.