Potrzebuje coś na zaliczenie

Jesli jesteś początkującym elektronikiem, to tu z pewnością znajdziesz pomoc. Miejsce dobre do dyskusji nad podstawami elektroniki w zakresie teorii i praktyki.
ODPOWIEDZ
Cieplasek
-

Potrzebuje coś na zaliczenie

Post autor: Cieplasek » 03 paź 2006, 14:22

Witam właśnie dowiedziałem się że mam projekt w tym roku z dość kłopotliwym kolesiem. Wymyślił on sobie że każdy musi zrobić osobno projekt.:( Nie wiem co mam wymyślić podał kilka tematów ale za póżno sie zgłosiłem może ktoś mi powie co mam zrobić. Były np. takie tematy: precyzyjny czujnik odległości do 0,5 m z precyzja 1cm. Akcelerator 3 d wodoszczelny kompas elektroniczny klawiatura diotykowa wykrywa jaką siłą jest obciażona ipt. Mamy zrobić ten projekt i zaporgamować sami mikrokontrolery ..:( Czy ktoś mi cos doradzi.Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 05 paź 2006, 9:17 przez Cieplasek, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
marcing
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcing » 03 paź 2006, 16:03

Temat jest mało precyzyjny.
Doradzić można, ale musimy wiedzieć co potrafisz - w końcu musisz rozumieć temat, by na zaliczeniu o nim opowiedzieć.

Nie napisałeś wcale, z jakiego przedmiotu ma być zaliczenie...

Zastosuj się do zaleceń i popraw post.

Pozdrawiam!

Marcin G.

Cieplasek
-

Post autor: Cieplasek » 04 paź 2006, 16:33

Podstawy mikrotechniki procesorowej no mao umiem ale wasnie sie dowiedziaem ze pozwoli wzi projekt "precyzyjny czujnik cofania" trzem osoba .Maja tylko powiekszony zakres do 1 metra i precyzja do 0,5 cm. Wiec pomyslaem ze moge zrobic z kumplami bo troch sie znaja. Chcielismy zrobic sterowanie do pieca Co ale sami nie wiemy ile bedzie kosztowac i jak to zrobic Pozdrawiam

ODPOWIEDZ