Ale nuda, może jakiś konkurs ogłosimy???

Czyli miejsce, w którym można poruszać tematy nie dające przyporządkować się do pozostałych działów ale uwaga tutaj również obowiązują przyjęte zasady na forum
Awatar użytkownika
Pikczu
Użytkownik
Kontakt:

Ale nuda, może jakiś konkurs ogłosimy???

Post autor: Pikczu » 02 sty 2010, 23:17

Jak w temacie. straszna nuda może jakiś konkurs ogłosimy???
To forum umiera :sad:

snow
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: snow » 02 sty 2010, 23:37

Mister koszulki termokurczliwej? ;)

Awatar użytkownika
kayron
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kayron » 03 sty 2010, 11:44

Dla czego umiera :?: Przynajmniej nie jest to bajzel jak Elektroda, gdzie gadają wszyscy o wszystkim i żadnego porządku, ani sensu w tym nie ma. Jak ci się nudzi jest TV, książki, śnieg nawet mamy. Ja uważam że forum EDW jest OK. Fakt mało się dzieje, ale przynajmniej z sensem.

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 03 sty 2010, 12:20

Coraz ciężej tu o rzeczowe wypowiedzi i pomoc. Osobiście powoli przetransferowuję się na diodę, ale tam to bardziej ja muszę pomagać niż mi ktoś pomaga...
Mister koszulki termokurczliwej?
Jakbym już organizował to na miss. tasza by wrócila od razu byłoby lepiej :mrgreen:

Awatar użytkownika
kayron
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kayron » 03 sty 2010, 13:29

"Coraz ciężej tu o rzeczowe wypowiedzi i pomoc." Hm.. ja się trochę nie dziwię, ale to raczej syndrom większości forów. Pytanie brzmi dla czego tak się dzieje :?: Moim zdaniem jeden powód to to że nowi pytają kompletnie o wszystko, nawet o błahostki jak to wspomniano nawet o to jak poradzić sobie z koszulką termokurczliwą. Tak jak by sama nazwa tego nie określała. Ale jest to syndrom współczesnej młodzieży która idzie kompletnie na łatwiznę i dobrze nie poszuka odpowiedzi (często prostych) a już pisze na forach o co chodzi. Owszem raz, drugi takiemu jednemu i drugiemu pomożesz, ale po kilkudziesięciu takich akcjach sam przestaniesz, się udzielać, bo nic ciebie to do przodu nie popycha, oni też raczej się mało uczą samodzielności, a nie o to przecież w tym chodzi, aby być Karitas Polska.

Awatar użytkownika
lutownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: lutownik » 03 sty 2010, 13:33

Kulpina pisze:tasza by wrócila od razu byłoby lepiej :mrgreen:
Faktem jest że jeszcze kilka lat temu było lepiej. M.in dzieki takim mądrym ludziom jak Tasza czy Zbeegen(jeśli przekręciłem to przepraszam najmocniej). Szczerze się przyznam że jakoś mi ich brakuje tutaj.
kayron pisze:Przynajmniej nie jest to bajzel jak Elektroda, gdzie gadają wszyscy o wszystkim i żadnego porządku, ani sensu w tym nie ma.
Z tym też się zgadzam. Ja sam ma problemy żeby coś ciekawego znaleźć na elektrodzie, no bo w sumie jest tak strasznie dużo, ale jak się głębiej przyjrzeć to same bzdety i bzdury do kwadratu.

W sumie to można by zrobić jakiś konkurs na próbę. Może na najlepszą konstrukcję DIY?? Może nawet AVT ufundowało by jakąś nagrodę?? Spróbować zawsze można.

Awatar użytkownika
Pikczu
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Pikczu » 03 sty 2010, 13:56

kayron, hehe młodzi ?? mówisz o matrixie bo zadał pytanie o koszulki ?
Matrix wcale taki młody nie jest a tym bardziej nie nowy na forum.
kayron Dziwi mnie twoja opinia o elektrodzie ale każdy ma swoje zdanie.

Kulpina, muszę powiedzieć że spora cześć "dzieciaków" właśnie odebrała dioda więc tylko czasem zdarzają się pytania typu "prawdziwe radio". (To akurat uważam za plus).
Minus niestety jest taki że jest nas mniej, winę za to ponosi poniekąd sama redakcja nie publikując nic zwalającego z nóg. (moja skromna opinia)

Brakuje nam właśnie tematów o robotyce i modelarstwie.

Taszy i Zbeegin-a to chyba każdemu brakuje ale co zrobić...

Awatar użytkownika
kayron
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kayron » 03 sty 2010, 14:50

No nie akurat do Matrixa nic nie mam. Ten temat o koszulce tak rzuciłem bo akurat jest na tapecie i się podwinął. Co do Elektrody no cóż zmęczyły mnie tam między innymi wojny z moderami, którzy w niektórych działach nie wiem mają po drodze własne interesy czy co, i stosują iście terrorystyczne metody wymuszania swojego punku widzenia.
Ogólnie jeżeli chodzi o Elektre to dla mnie to już stracone forum, głownie przez politykę admina i moderów. Jeżeli kiedyś coś będę publikował w DIY to na pewno tutaj a nie gdzie indziej. Elektra za bardzo sobie u mnie nabruździła, aby zasługiwać na docenienie.
Co mnie by się podobało na EDW. Niusy że świata elektroniki np. krótkie opisy nowych scalaków które pojawiły się w ofercie AVT. No i dobrze jak by tak jedna z "stałych' rubryczek na głównej stronie EDW poświęcić na 2-3 najnowsze projekty w DIY które sie ukazały ostatnio, tak jak to jest na Elce. No i to za co kocham stronę EDW, Minimum reklam. za to powinni dostać jaki medal.
"Brakuje nam właśnie tematów o robotyce i modelarstwie. " hm.. o robotyce chyba coś jest. Natomiast modelarstwo :?: cóż są fora specjalnie dla modelarzy.

zaba
Użytkownik

Post autor: zaba » 03 sty 2010, 17:59

No tylko niech ktoś coś wymyśli, ja jestem w pełni za
Z drugiej strony powiem jedno, choć jestem tu od niedawna to naprawdę warto było się tu wpisać, nareszcie ktoś mi dopowiedział na moje dręczące mnie pytania, ale racja to racja mało się tu dzieje, mały konkurs nie zaszkodzi, nagrody typu honorowy członek forum, myślę, że też będą dobre.
Może niech ktoś wymyśli coś fajnego i każdy postara się coś dorzucić do projektu, a potem spróbujmy wrzucić takowy do EdW i wypromujmy forum.

[ Dodano: 2010-01-03, 18:57 ]
Tak dorzucę jeszcze ja też mam dość elektrody, poza tym, że od czasu do czasu trafi się tam fajny pomysł to nic poza tym, jak pomagasz to źle jak pytasz źle, jak wrzuciłem tam kiedyś temat właściwie kilka miesięcy temu to,,specjaliści,, z elektrody nawet nie zauważyli mojego tematu, a tu dzień i miałem konkretną odpowieć.

Z drugiej strony rzeczywiście dodajcie na forum nie wiem dział o zasilaniu i jakieś tego typu, a potem dorzucimy tam jakieś tematy ogólne, w których będą rady dla najmłodszych elektroników, sam jestem młodym elektronikiem i wszystkiego sam się nauczyłem i wiem, że to nie jest łatwe, więc może to coś pomoże.
Na pewno opisy i debaty nad okładkowymi tematami z EdW przydałyby się może nawet jakieś możliwości rozbudowy czy porady, tylko żeby ktoś o tym wiedział.

Awatar użytkownika
timo66
Moderator
Kontakt:

Post autor: timo66 » 03 sty 2010, 19:34

W sumie nic nie mam przeciwko konkursom , ale to nie zmieni aktywności na forum. Żeby zwiększyć aktywność wystarczy włączy funkcje [pomógł]- przyrost minimum 100-200 postów na dzień murowany, ale tak jak jest jest dobrze. Z jednej strony zmusza to do samodzielności z drugiej pomagają osoby te co chcą, a taka pomoc na pewno jest lepsza niż t za która ktoś ma coś dostać. Ot cała filozofia.

Poza forum też jest świat :wink:

Awatar użytkownika
king559
-
Kontakt:

Post autor: king559 » 03 sty 2010, 19:56

Na moje skromne oko to chyba lepiej że mamy mało postów niż byśmy mieli sztucznie je nabijać :razz:

Awatar użytkownika
matrix
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: matrix » 03 sty 2010, 20:53

widzę że muszę się odezwać bo coś o mnie. temat o koszulkach rzuciłem bo pomyślałem że ktoś ma lepsze i mniej inwazyjne metody niż ja.
Pikczu pisze:Matrix wcale taki młody nie jest a tym bardziej nie nowy na forum.
tu podziękowania dla kolegi szanownego, który notabene wie bardzo dobrze co potrafię i że rzeczywiście młody i nowy tu nie jestem. co do samego konkursu to też popieram. przydało by się coś żeby się trochę zająć.

Awatar użytkownika
lutownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: lutownik » 03 sty 2010, 21:01

king559 pisze:Na moje skromne oko to chyba lepiej że mamy mało postów niż byśmy mieli sztucznie je nabijać :razz:
Święta prawda :wink:

Jeśli chodzi o nudę to na forum jej takowo nie widać. Ja bym był za tym żeby ruszyć trochę główna stronę elportalu. Tam ostatni artykuł jest z 2008 roku. Może tam byśmy mogli publikować swoje DIY wynalazki?? A kto miałby najlepszy dostał by jakąś nagrodę np: kit z AVT albo jakiś bajer w jego postach (obrazek, znaczek czy nawet tytuł przechodni).

zaba
Użytkownik

Post autor: zaba » 03 sty 2010, 21:50

To załatwcie żeby były jakieś szanse na dorzucenie naszych projektów na elpoltar

Awatar użytkownika
timo66
Moderator
Kontakt:

Post autor: timo66 » 03 sty 2010, 21:58

zaba pisze:To załatwcie żeby były jakieś szanse na dorzucenie naszych projektów na elpoltar
:?: :?: :?:

chcesz się pochwalić , to zamieść na forum
chcesz upominek/nagrodę to zgłoś do szkoły konstruktorów , albo jako osobny projekt :razz:

a teksty jak wyżej pozostaw dla siebie.

ODPOWIEDZ