Call of duty modern warfare 2 podpisz petycje

Czyli miejsce, w którym można poruszać tematy nie dające przyporządkować się do pozostałych działów ale uwaga tutaj również obowiązują przyjęte zasady na forum
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pikczu
Użytkownik
Kontakt:

Call of duty modern warfare 2 podpisz petycje

Post autor: Pikczu » 19 paź 2009, 22:25

Proszę moderatora o nie usuwanie tego wątku

Wszystkich zainteresowanych grą Call of Duty moder warfare 2
Chciałem poinformować iż Infinity Ward nie zamierza więcej wspierać dedykowanych serwerów więc nie będzie , modyfikacji, własnych map itp.
Jeśli jesteś zainteresowany podpisz petycję:
http://www.petitiononline.com/dedis4mw/ ... -sign.html
W momencie pisania tego postu było już 76189 Total Signatures
Jeszcze raz proszę moderatora o nie usuwanie tego postu liczy się każdy głos.

Awatar użytkownika
kayron
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kayron » 21 paź 2009, 14:57

Przykro mi, ale 20 dni przed premierą, to co prawda heroiczny ale bezsensowny zryw. Prawda jest taka, że odchodzą do historii czasy dedykowanych, darmowych serwerów do grania, i producenci i tak oleją taką petycje.
CoDy miały swój czas rządów, i moim zdaniem jest już czas dać im spokojnie umrzeć.
Wreszcie mogło by je zastąpić coś nowego, świeżego.
Z drugiej strony, niech petycję podpisują piraci, którzy się do takiej a nie innej sytuacji na rynku gier przyczynili, bo nie opłaca się ich produkować. Dla tego mamy zalew portów z konsol, gdzie piractwo jest szczątkowe.

Awatar użytkownika
Pikczu
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Pikczu » 21 paź 2009, 16:59

kayron, żeby grać online potrzebujesz oryginał większe piractwo jest na single player. Więc się z Tobą nie zgadzam. Ja mam cod 2 cod4 i cod WaW i wszystkie oryginalne po to żeby móc grac online w klanie.

Awatar użytkownika
kayron
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kayron » 21 paź 2009, 18:09

Tak masz racje, tylko tu jest zasada odpowiedzialności zbiorowej. W przenośni. "jeden z 10 ukradnie, zapłacić musi i tak za to pozostała reszta", bo producent patrzy na zyski, nie uczciwość jednostki. Więc uczciwi nabywcy jak ja, czy ty, płacą za to że reszta kradnie. I podobnie wygląda to w przypadku innego oprogramowania. Nawet dla elektroniki. Przy czym tu też winne są szkoły. Bo skąd się takie oprogramowanie wynosi, ze szkoły jak je ma. I jak by złapali uczniaka co ma nielegalnego Plotera czy Auto CADa, to ja bym karał przede wszystkim szkoły. Tak bo to głównie szkoły stwarzają możliwości ku temu, bo nie zabezpieczają plików instalacyjnych, przed dostępem uczniów do nich. A wiadomo że program za kilka tysięcy, który się zna, bo się na nim uczy, kusi i nikt sobie nie odpuści jak jest możliwość. Bo zwykły użytkownik nie ściągnie takiego specjalistycznego oprogramowania, bo nie będzie umiał go obsługiwać, a więc nie będzie miał z niego żadnego pożytku.
Z drugiej strony po co producent ma się wysilać, inwestować w dany produkt pieniądze i to nie małe, jak wie że ponad 50% jego inwestycji to topienie w przysłowiowe błoto, bo zostanie i tak rozkradzione.
Reasumując. Mi tylko chodzi o to że ja rozumie po części podejście producentów gier i ich postępowanie. Ale wina w dużej mierze, za taką sytuacje jest po stronie środowiska graczy, którzy robią to co robią. Bo jak ktoś musi mieć wszystkie nowości które wychodzą w danym roku, to albo ma coś z głową jest uzależniony i powinien się leczyć, albo świadomie kradnie.
Pracował być ciężko i solidnie wiedząc że dostaniesz za to mierne grosze ?? Nie. Dla tego mamy gry jakie mamy. Kolejne odgrzewane kotlety, na średnim poziomie.

ODPOWIEDZ