Diora wreszcie wraca na rynek ?

Czyli miejsce, w którym można poruszać tematy nie dające przyporządkować się do pozostałych działów ale uwaga tutaj również obowiązują przyjęte zasady na forum
Wiceq
-

Diora wreszcie wraca na rynek ?

Post autor: Wiceq » 07 paź 2009, 14:30

Diora Hi-Fi znów na rynku? Pisali gdzieś w gazecie, że podobno ma być wzmak i zestawik kolumn. Wracają już ze 3 lata, ale wreszcie niby mają gotowy produkt. Proszę o jakieś info na ten temat. Z góry dzięki.

Awatar użytkownika
mdm150
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: mdm150 » 09 paź 2009, 19:13

Informacje o tym też pojawiły się na forum elektrody, ale nikt tego jeszcze nie potwierdził na 100%.

Wiceq
-

Post autor: Wiceq » 04 gru 2009, 17:22

Z tego co udalo mi sie wyczytac na innych forach sprzet wlasnie trafia do sklepow RTV ( o dziwo cos sie ruszylo, chociaz watpilem prawde mowiac w prawdomownosc ludzi )
Dodaje jeden z postow ...

Witam po malej przerwie w wiadomosciach.
Niestety nie otrzymalem wiekszych wiadomosci (foto, parametrow) o produkcie oprocz tego, ze za pare dni bedzie juz w sklepach RTV. Coz ... pozostaje wybrac sie na mala przechadzke i sprawdzic to wlasnym sluchem :)

ROM
Użytkownik

Post autor: ROM » 06 gru 2009, 12:35

Chwila, czegoś tu nie rozumiem, to jakiś tajny wojskowy projekt, że nie ma o nim żadnych informacji, a tu zaraz pojawia się w sklepach :?: :???:

buliz
-

Post autor: buliz » 06 gru 2009, 20:54

Tu jest odpowiedź na temat reaktywacji DIORY http://www.diora.com.pl/

Awatar użytkownika
gajosp2
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: gajosp2 » 01 sty 2010, 12:17

elemaniac
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: elemaniac » 01 sty 2010, 19:03

:arrow: http://unitra.eu.org/node/10261
Tu znajduje się więcej informacji na temat nowego produktu Diory. Osobiście jestem nieco sceptycznie nastawiony, ze względu na to, że jest to sprzęt produkowany w chinach, ale nie wiem, nie słyszałem tego jeszcze, więc nie mogę oceniać. Boje się jednak, że jest to to samo co nieudolne koło ratunkowe niegdysiejszej diory czyli miniwieże YML, które diory miały jedynie znaczek. W rzeczywistości, jak większość produktów dalekowschodnich były bardzo tandetne. :sad:

Awatar użytkownika
Zenerek
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Zenerek » 01 sty 2010, 22:57

No to co? To kto kupuje nowy sprzęt i wystawi opinię? :lol:
Jak się ktoś zdecyduje, to niech tu szybko napisze co i jak.

Awatar użytkownika
Ertew
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Ertew » 02 sty 2010, 0:00

W pewnych sklepach są stanowiska, na których sprzedawca demonstruje możliwości sprzętu, najczęściej kina domowego.
Może w którymś ze sklepów RTV będzie można to przetestować?

Nie pasuje mi deklarowana moc 100W na głośnikach stereo (przednich) i dużo mniej na pozostałych (przestrzennych).

Awatar użytkownika
matrix
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: matrix » 02 sty 2010, 0:03

M@rek pisze:Nie pasuje mi deklarowana moc 100W na głośnikach stereo (przednich) i dużo mniej na pozostałych (przestrzennych).
i mnie również to boli. w moim panasocnicu miałem po 80W na kanał. poza tym brak procesora DD/DTS trochę dyskwalifikuje w moich oczach tenże skądinąd znakomity sprzęt

elemaniac
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: elemaniac » 02 sty 2010, 15:06

M@rek pisze:moc 100W na głośnikach stereo (przednich) i dużo mniej na pozostałych (przestrzennych).
Marku, wydaje mi się, że głośnikom służącym do odtwarzania efektów przestrzennych (mała ilość tonów niskich) deklarowana moc kilku, oraz kilkunastu wat w zupełności wystarczy, przecież w gruncie rzeczy chodzi tu głównie o tony średnie i wysokie, do których reprodukcji nie potrzeba specjalnie potężnego wzmacniacza :wink:

Awatar użytkownika
matrix
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: matrix » 02 sty 2010, 15:11

elemaniac pisze:deklarowana moc kilku, oraz kilkunastu wat w zupełności wystarczy, przecież w gruncie rzeczy chodzi tu głównie o tony średnie i wysokie, do których reprodukcji nie potrzeba specjalnie potężnego wzmacniacza
system DD a głównie DTS zakłada taką samą moc w każdym kanale więc już tu leży problem. a jak masz takie same duże kolumny w każdym kanale?

elemaniac
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: elemaniac » 02 sty 2010, 16:19

Przecież to tani amplituner... . Nie wiem dlaczego, ale coraz bardziej wydaje mi się, że pod logiem diory kryją się bebechy z jakiejś manty czy samsunga za kilkaset złotych i jest to bardziej okazja dla marketów RTV niż do reaktywacji legendy, to chyba będzie profanacja. :roll:

[ Dodano: 2010-01-02, 16:26 ]
O i zgodnie z przewidywaniami, produkcja odbywa się w chinach dla Manty, a Manta to dystrybutor http://www.manta.com.pl/newscontent.php ... idnews=192 Też sobie mogę kupić miniwieżę sony z dolnej półki za 200zł i nakleić znaczek legendarnej Diory :evil: Niestety manta nadal mantą pozostanie, czy z innym znaczkiem czy bez... . Diorę głównie tworzyli ludzie z niemałą pasją i ambicjami, którzy w niej pracowali, to smutne, ale polecam obejrzeć: http://www.youtube.com/watch?v=O7xvVc5lyUo

Awatar użytkownika
lutownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: lutownik » 03 sty 2010, 13:43

elemaniac pisze:Diorę głównie tworzyli ludzie z niemałą pasją i ambicjami, którzy w niej pracowali, to smutne, ale polecam obejrzeć: http://www.youtube.com/watch?v=O7xvVc5lyUo
Owszem obejrzałem i mam jedno pytanko, mianowicie dostali tą pożyczkę, wznowili produkcję, był zbyt, było komu produkować, towar był pierwsza klasa i co się stało z zakładem??

elemaniac
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: elemaniac » 03 sty 2010, 15:13

lutownik pisze:co się stało z zakładem??
Politycy IIIRP, banki, dużo by tu mówić... .
BTW: Jak ktoś znajdzie różnicę (poza znaczkiem) pomiędzy nową diorą, a tym niszowym amplitunerem rodem z chin jest mistrzem gry "znajdź różnicę" :mrgreen:
Obrazek

ODPOWIEDZ