Do napisania tego tematu zmusiła mnie ciekawość. Chciałbym się dowiedzieć, skąd ludzie, którzy handlują na Allegro np. diodami LED Super Flux ja biorą? Sprzedają je na prawdę tanio, a przecież jeszcze muszą coś na tym zarobić. Czy parametry tych diod nie są przypadkiem mizernie słabe, a może biorą je z jakichś hurtowni? Sorki za dziwne pytanie
Skąd ludzie to biorą?
Skąd ludzie to biorą?
Witam wszystkich
Do napisania tego tematu zmusiła mnie ciekawość. Chciałbym się dowiedzieć, skąd ludzie, którzy handlują na Allegro np. diodami LED Super Flux ja biorą? Sprzedają je na prawdę tanio, a przecież jeszcze muszą coś na tym zarobić. Czy parametry tych diod nie są przypadkiem mizernie słabe, a może biorą je z jakichś hurtowni? Sorki za dziwne pytanie
-
ZbeeGin
Mogą to być elementy o zaniżonych paramertach, ale ich ilość pewnie nie przekracza 40% z całości. Czasami bardziej opłaca sie kupić pół kontenera części bezpośrednio z Chin/Taiwanu/Singapuru. Wystarczy mieć kogoś który tam rezyduje.robson pisze:Czy parametry tych diod nie są przypadkiem mizernie słabe, a może biorą je z jakichś hurtowni?
ZbeeGin też tak słyszałem, że ludzie potrafią to jakoś ściągać z Chin. Pewnie im się to opłaci. Słyszałem tez, że na "Alibabie" jest tego mnóstwo. Ciekaw w takim razie jestem, jaka jest cena jednostkowa takiego elementu - przykładowej diody prosto z Chin:) Ja znalazłem fajną hurtownię, gzie tytułowa dioda Super-Flux sprzedaje się po 39gr. Ciekawe tylko, czy parametry są jako takie.