Taaa... Chciałbym skomentować takie postanowienie, ale może ze względu na dobre wychowanie przemilczę to. Rejestracja... Założyłem małą darmową stronkę oraz nieco większą również darmową. Objętość to 3MB pierwszej i 10MB drugiej. Patrząc na prawo wynika z tego, że muszę zarejestrować obie i... zapłacić za rejestrację po 40 zł od strony. A co ze stronami zagranicznymi? Też trzeba je rejestrować? Myślę, że nie. A taki właśnie zapis prawny może spowodować, że wiele stron polskich autorów może przenieść się na zagraniczne serwery. Podupadnie nieco nasz rynek usług hostingowych. Może jest jednak wyjście? Gdyby założyć stronę autorską w Elportalu, nie będzie ona widniała oficjalnie, jako nowa strona, więc... Chyba wiadomo już, co mam na myśli
Nieco watpliwości budzi też jednoznaczne zdefiniowanie grupy, do której zaliczyć naszą stronę. Przykładowo, jeśli w czasie normalnej pracy aktualizacja stony odbywa się raz na miesiąc lub dwa, zaliczymy ją do czasopism. Ale jeśli np. w trakcie urlopu zaktualizujemy ją każdego dnia... już jest powód, by nas ścigać za nieprawidłową rejestrację.
I jak tu się dziwić, że ci, którzy wyjechali za granicę, nie chcą wracać?