Pozdrawiam
Tania firma zajmująca się robieniem płytek drukowanych...
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt:
Tania firma zajmująca się robieniem płytek drukowanych...
Szukam jakieś firmy, która tanio robi płytki drukowane. Chodzi tu o jednostronne płytki i dwustronne z metalizacją otworów. Czy zna ktoś taką firmę? KONO robi płytki, ale to nie na moja kieszeń
Za jedną płytke małych rozmiarów bym musiał zapłacić 450zł 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
www.merkar.pl - firma nastawiona na produkcję małych serii więc myślę że będzie Ci pasowała.
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam,
postanowiłem skorzystać z jednej z firm była to firma MERKAR, wydaje mi się że jak za takie pieniądze to bardzo ładne płytki robi
Oto efekty:
Płytka strona 1
Płytka strona 2
postanowiłem skorzystać z jednej z firm była to firma MERKAR, wydaje mi się że jak za takie pieniądze to bardzo ładne płytki robi
Oto efekty:
Płytka strona 1
Płytka strona 2
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt:
Na stronce podanej przez Radzia ( www.merkar.pl ), a dokładnie tu: http://www.merkar.pl/wyroby.htmlmichal17 pisze:Czy ktoś zna tanią firmę która przyjmuje pliki w formacie kicada:?:
jest napisane:
po uruchomieniu pakietu KiCad, ładujemy plik z płytką, następnie w aplikacji Pcbnew# Klisze i plik owierceń.
# Pliki PCB (Preferowany program Protel - plik PCB zapisany w wersji nie wyższej niż 3.0 - Protel98, Eagle).
# Pliki Gerbera (warstwy, apertury, owiercenia).
# Schematy ideowe - po uzgodnieniu.
z menu Files wybieramy komendę Plot, w okienku dialogowym Plot, w ramce Plot Format
wybieramy GERBER, po 'wydrukowaniu' w folderze gdzie siedzi plik *.brd pojawią się
też pliki *.pho - to pliki w formacie Gerber (do oglądania służy Gerbview)
Jeżeli w KiCad nie ma żadnych błędów i format jest poprawny wspomnianej firmie
możesz te pliki wysłać jako materiał wejściowy.
Firmę merkar też mogę polecić. Słyszałem opinie, że zdarza im się zrobić błędy na płytkach o dużym upakowaniu (mowa tutaj o odstępach między ścieżkami dochodzących do rzędu poniżej 10mils. Mi się jednak taki problem nigdy nie zdarzył. W firmie jak na razie wykonałem już w sumie prawie 100szt płytek (w sumie jednak niecałe 20 rodzajów).
Natomiast unikam firmy UTECH... Nie wiem jednak czy mają stronę internetową. Firma znajduje się niedaleko Kono, jednak kiepski kontakt i niedotrzymywanie terminów sprawiły, że przerwałem w nimi współpracę bardzo szybko.
Natomiast unikam firmy UTECH... Nie wiem jednak czy mają stronę internetową. Firma znajduje się niedaleko Kono, jednak kiepski kontakt i niedotrzymywanie terminów sprawiły, że przerwałem w nimi współpracę bardzo szybko.
Podzielam opinię - radzą sobie również z 8 milsami odstępów ale tu już faktycznie mogą zdarzyć się problemy szczególnie przy bardzo złożonej płytce - do celów jednak amatorskich i nie za bardzo wyśrubowanych wymagań przemysłowych - jak najbardziej polecam. Opinie opieram na wieloletnim doświadczeniu i to jak najbardziej z zastosowaniem przemysłowymKoppel pisze:Firmę merkar też mogę polecić.
Witam
Polecam firme www.baranski.net.pl
jest dobra szybkie realizacje i dobre ceny
mam kilka ich plytek i jestem zadowolony
Pozdrawiam
Polecam firme www.baranski.net.pl
jest dobra szybkie realizacje i dobre ceny
mam kilka ich plytek i jestem zadowolony
Pozdrawiam
Naucz sie operować KiCad - em na naszym forum KKrzysiek zamieścił swój kurs wykonywania schematów oraz płytek Tasza natomiast na stronie głównej Elportalu zamieściła opis jak drukować swoje płytki z KiCad.Ogólnie opłaca sie zajmie ci to góra 5,6 godzina przyda sie na długo długo i zaoszczędzisz wiele pieniędzy.Ja sam opanowałem KiCada podczas świąt Bożego Narodzenia .Wczoraj robiłem pierwszą płytkę dwustronną.Efekty super .
Proponuję się nauczyć obsługi programu do edycji schematów i płytek. Polecam KiCADa. Może nie jest najlepszy, ale jest darmowy i bez ograniczeń. Ta firma oferuje usługi o które pytasz. Sprawdź cenę, nie jest tanio, więc zapewne opłaci się jednak samodzielnie narysować schemat i płytkę. Przy okazji zaczniesz zdobywać doświadczenie w projektowaniu. Poza tym firma ta wykonuje płytki PCB z programu KICAD. Gdybyś miał problemy z obsługą KiCADa możesz pytać w tym temacieaktus pisze:A jakaś firma, która robiła by płytki ze schematów w przyzwoitej cenie?