1'st post

Czyli miejsce, w którym można poruszać tematy nie dające przyporządkować się do pozostałych działów ale uwaga tutaj również obowiązują przyjęte zasady na forum
ODPOWIEDZ
tyrystorek
Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 22 cze 2006, 12:29
Lokalizacja: lepiej nie mówić
Kontakt:

Post autor: tyrystorek » 07 cze 2007, 9:41

Kulpina pisze:Czy spawarki powodują skoki napięcia w całej sieci
Mogą wywołac skoki napięcia w danej sieci nN, szczególnie, gdy transformator ma swoje lata, a mieszkańców przybyło, a co za tym idzie przybyło też wszelkich urządzeń elektrycznych. Pobór mocy wzrasta, a wydajność trafa nie. U mnie w szcycie (czyt. zimą, wieczorem) napięcie w sieci spada nawet poniżej 200V, więc jak ktoś włączy sobie jeszcze spawarkę, to światło będzie pięknie migać.

Awatar użytkownika
Zenerek
Użytkownik
Posty: 336
Rejestracja: 21 lip 2006, 11:23
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: Zenerek » 08 cze 2007, 21:31

No u mnie w domu jak mój tata spawa, to światło ostro przygasa. Ale jeszcze spadku napięcia w takich momentach nie mierzyłem.

Awatar użytkownika
Brzozza93
Użytkownik
Posty: 474
Rejestracja: 26 cze 2006, 17:35
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Mod do Sapera

Post autor: Brzozza93 » 01 wrz 2007, 21:34

Heh. Nudziło mi się więc pomyślałem że zmoduję grę Saper. Miałem program Resource Hacker (moderatorzy nie czepiać się to tylko nazwa) służący do zamieniania tzw. zasobów programu (grafik, dźwięków, menu, ikon, kursorów, łańcuchów tekstowych, okien dialogowych osadzonych w pliku EXE).
Saper++
Nowości:
:arrow: Lepsza grafika
:arrow: Lepszy dżwięk
:arrow: Nowa arcyprzydatna opcja "Nie klikaj tego" :grin:
:arrow: Jeszcze jedna, nawet bardziej przydatna opcja, która nie pozwala Ci popełnić największego błędu Twojego życia - wyłączenia koloru!

Rekomendacje: Program polecany tym graczom w "tego, co się myli tylko raz" którym ten dołączony do Windowsa™ się znudził

W załączniku screeny oraz archiwum ZIP z plikiem EXE w środku (winmine.exe) który wystarczy rozpakować gdziekolwiek. SKASOWANO
Załączniki
screen.png
screen.png (9.46 KiB) Przejrzano 4922 razy
reshacker.png
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2007, 22:08 przez Brzozza93, łącznie zmieniany 1 raz.

Guzer
Użytkownik
Posty: 167
Rejestracja: 08 lis 2006, 18:36
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Guzer » 01 wrz 2007, 21:49

Brzozza93 pisze:(moderatorzy nie czepiać się to tylko nazwa)
...tu nie ma się o co czepiać, ha(c)ker nie jest złą osobą, co innego cracker - te dwa pojęcia są dziś (zbyt) często mylone. Za to redystrybucja tak zmodyfikowanego exe-ka jest niezgodna z licencją i w związku z tym także prawem. Niektóre programy podobne do tego umożliwiają stworzenie specjalnego programu (tzw. łatki albo patcha), który po uruchomieniu dokona na wskazanym pliku .exe odpowiednich operacji u użytkownika końcowego. Sprawdź, może ten Resource Hacker też ma taką opcję.

ZbeeGin

Post autor: ZbeeGin » 01 wrz 2007, 22:11

Guzer pisze:Za to redystrybucja tak zmodyfikowanego exe-ka jest niezgodna z licencją i w związku z tym także prawem.
Jest to niestety prawdą, zatem załącznik skasowałem.

Kol. Brzoza93 proszę się zastanowić przed napisaniem bądź umieszczeniem czegokolwiek na forum.

Awatar użytkownika
Brzozza93
Użytkownik
Posty: 474
Rejestracja: 26 cze 2006, 17:35
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Brzozza93 » 01 wrz 2007, 22:14

Dobrze :oops: :roll:

[ Dodano: 2007-09-02, 12:22 ]
Już zrobiłem odpowiedni patch, który kopiuje z folderu systemowego winmine.exe do c:\saper++ . Następnie aplikuje patcha. :cool:
Drodzy Moderatorzy, teraz mogę włożyć ten plik?? :roll:
ZbeeGin pisze:Po pierwsze: Niestety nie jest to patch wyprodukowany przez M$ tylko przez Ciebie - zatem zgodnie z obecną polityką poprawek firmy Microsoft jest nielegalny.
Po drugie: Jeśli patch miałby dostosować program do realiów: np. zmienić menu angielskie na polskie; to takie patche są warunkowo dopuszczalne w zgodzie z prawem lokalnie obowiązującym (opinia biegłego prawnika z Komputer Świat). Program jest w wersji polskiej więc nie ma potrzeby jego dostosowania.


[ Dodano: 2007-09-02, 18:40 ]
A będzie wam pasować jak załaduję po chińsku?? :twisted:
EDIT: Gdzie można przeczytać tę "politykę poprawek" w pełnym tekście?! :shock:

ZbeeGin

Post autor: ZbeeGin » 16 wrz 2007, 12:09

Kolego Brzozza93, niepotrzebne są Nam tutaj Twoje bezsensowne aluzje. Ja rozumiem, że wiek w okolicach 14 lat to właśnie ten okres gdzie nastolatkowie buntują się najbardzej i to na zasadzie "przeciw wszystkiemu". Chcąc uczestniczyć w działalności forum musisz się do jego reguł dostosować. I tak jako moderatorzy wykazujemy czasem aż nadto swoją pobłażliwość.
Dlatego też nie zaniżaj poziomu jaki tutaj próbujemy wspólnie ustalić. To nie jest podwórko gdzie panuje wolna amerykanka i gdzie wygrywa pozornie silniejszy.

:!: Ponadto bez Mojej zgody publikjesz cytat z prywatnej korespondencji. Takich rzeczy się kolego nie robi. :!:

ODPOWIEDZ