Pozdrawiam
Sponsorzy dla młodych elektroników.
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt:
Dobry pomysł Kulpina.
A może otwórzmy nowy temat o wiedzy elektronicznej w Polsce i na świecie?
Choć wydaje mi się, że w tym zostało to zagadnienie wystarczająco opisane.
Choć wydaje mi się, że w tym zostało to zagadnienie wystarczająco opisane.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2008, 13:25 przez elemaniac, łącznie zmieniany 1 raz.
- miloo1
- Użytkownik
- Kontakt:
Allllleeeeee dużo postów choć nic nowego z tymi kierunkami na studia to coś miało być ale "nasz kochany rząd" nic chyba nie robi a na stypendia się czeka czasami do 31 czyli mają miesiąc zwołki tłumacząc się tym że mają oni duzo czasu na wypłatę ale to tak na uboczu.
Czyli nici z jakiś dofinansowań o sampl-ach to wiem ale tam sąnajczęściej dostępne zawansowane procesory a np. ATMEGA8 czy coś w tym stylu nie mówiąc już o jakiś tranzystorach
Czyli nici z jakiś dofinansowań o sampl-ach to wiem ale tam sąnajczęściej dostępne zawansowane procesory a np. ATMEGA8 czy coś w tym stylu nie mówiąc już o jakiś tranzystorach
Poniekąd kolega ma racje bo smego mnie nieraz wkurza jak ludzie nie szanują komputerów i używaja ich tylko do tego o czym wspomniał kolega wogóle bez pojęcia jak w nich drzemie moc - a potem tony kurzu na procesorze tak że wiatrak nie może już się krecic...Tranzystor pisze:Inna sprawa, że połowa społeczeństwa nawet nie wie, że procesami w komputerze zarządza procesorNo cóż, mieć to nie wszystko jeszcze trzeba rozumieć. Byłbym zadowolony gdyby tylko ludzie znający się na komputerach mogli je posiadać, bo trochę denerwujący są ludzie, którym wszystko nie działa i się tłumaczą, że nie znają się na komputerach. Czemu się nie znają, bo godzinami siedzą na internecie, na fotce, na epulsie, czy co tam jeszcze może być, grają w gry. A komputer to nie tylko internet i gry, to też ogromna wiedza, którą masowa produkcja ośmieszyła i znieważyła.
Pozdrawiam
No właśnie jak to jest z tymi samplami. Raz chciałem dostać diode cree, a "zamowienie" zostało poprzedzone ankietą, w której miałem zawrzeć kim jestem z zawodu, czy coś w ten deseń.
Czy te sample sa dla każdego, czy trzeba być zwiazanym z branżą elektroniczną zawodowo? ( Pomijam oszukiwanie )
może podacie pare stron firm od których już dostaliscie sample?
Czy te sample sa dla każdego, czy trzeba być zwiazanym z branżą elektroniczną zawodowo? ( Pomijam oszukiwanie )
może podacie pare stron firm od których już dostaliscie sample?
Sample zazwyczaj są oferowane za darmo czyli nic się nie płaci za przesyłkę ani za sampla. Z tym że część firm wycofała się z tego interesu bo u nas zaraz lądowały na allegro. Generalnie jak ktoś może sobie kupić coś co jest jako sample to moim zdaniem powinen kupić bo nie należy nadużywać dobroczynności niektórych firm gdyż mają zazwyczaj ciekawe układy i jak sie zirytują to przestaną przysyłać
. Na 4 czy 5 firm w których zamawiałem sample jedna wymagała podania adresu e-mail firmowego i danych firmy, reszta rejestruje i wysyła na osoby prywatne.