Wypełniacz do lampki RGB
Wypełniacz do lampki RGB
Witam. Przygotowuje lampke RGB na prezent. Szukam jakiegos niedrogiego wypełniacza-rozpraszacza. Obudowa lampki bedzie cos przezroczystego. Wazon albo karafka zobaczy sie. Znalazlem juz takie pomysly jak żel do usg z babelkami, potluczone szklo. Szukam jednak jeszcze jakis innych pomysłów ale nie wiem jakie słowa klucze wpisać w wyszukiwarke. W gre wchodza pewnie jakies ozdoby pakowane w paczkach po 100szt. Moze ma ktos jakis ciekawy pomysł^^ 
Oddaj szklany wazon do firmy zajmującej się malowaniem.
Myślę że najlepszy ale najtrudniejszy efekt to proszkowanie wnętrza butelki. Na drugim miejscu obstawiam proszkowanie powierzchni zewnętrznej, na trzecim psiknięcie sprejem do wnętrza butelki.
A jeśli masz dość butelek do eksperymentów, może z folii samoprzylepnej wytniesz jakiś napis, przykleisz na powierzchni butelki i taką oddasz do proszkowania. Po zdjęciu folii będziesz miał błyszczący napis na matowym tle.
Opcja 3: inspiruj się tym układem: https://elportal.pl/pdf/2003/edw_2003_11_s50.pdf
Może zrobienie tego w wersji RGB da widowiskowy efekt nawet na zwykłych fiolkach po cynie?
Myślę że najlepszy ale najtrudniejszy efekt to proszkowanie wnętrza butelki. Na drugim miejscu obstawiam proszkowanie powierzchni zewnętrznej, na trzecim psiknięcie sprejem do wnętrza butelki.
A jeśli masz dość butelek do eksperymentów, może z folii samoprzylepnej wytniesz jakiś napis, przykleisz na powierzchni butelki i taką oddasz do proszkowania. Po zdjęciu folii będziesz miał błyszczący napis na matowym tle.
Opcja 3: inspiruj się tym układem: https://elportal.pl/pdf/2003/edw_2003_11_s50.pdf
Może zrobienie tego w wersji RGB da widowiskowy efekt nawet na zwykłych fiolkach po cynie?
Z tym proszkowaniem pomysł ciekawy, tylko wlasnie to ma być dosc tanim kosztem
zaczalem dzis juz obmyslac mam niewielka karafke przekroj pod kwadrat z wzorkami mam zamiar obrocic ja do gory nogami-przypomina wtedy lampke nocna. Testowalem wlozenie diody. Sama dioda efekt lipny bo kolor sie nie miesza ale odrobina tasmy teflonowej daje zamierzony efekt. Tylko wydaje mi sie ze lepiej by bylo gdyby karafka miala wlasnie od srodka mleczna powierzchnie. Wtedy swiatlo bylo by łagodniejsze. Jak mozna zmleczyc od srodka flaszke domowym sposobem? A moze po prostu wypelnic ja tym zelem do ysg mogloby to poprawic efekt? W koncowym projekcie koge zastosowac trzy czy nawet cztery diody-nie ma z tym problemu :-)pozdrawiam