Czy ktoś miał do czynienia z tym sprzętem:
Wiwa HD-50 MEMO Display,
Wiwa HD-50.
Tunery DVB-T są oferowane przez sieć sklepów rtveuroagd. Ja się tym zainteresowałem z tego powodu że mogę to schować za telewizorem, a nie podwyższać sobie piramidki na DVD i TVsat.
Informacje o tym na stronie: http://wiwa.info.pl/.
Czekam na opinie na forum.
wk
Tuner DVB-T
Witam.
Miałem styczność z podobnym sprzętem tj. HD80-mini.
Obudowa zgrabna, można schować za telewizorem, wszystko cacy.
Po pięciu miesiącach odbiornik przestał się uruchamiać. Okazało się że padł zasilacz (SD4842P67K65) razem z płytą gł. (wszystko made in china, opatrzone znaczkiem (C)hine (E)xport)).
Zgodnie z tym co wpisano w kartę gwarancyjną producent wymienił zasilacz oraz flash na płycie gł. Na razie działa.
Pozdrawiam.
Miałem styczność z podobnym sprzętem tj. HD80-mini.
Obudowa zgrabna, można schować za telewizorem, wszystko cacy.
Po pięciu miesiącach odbiornik przestał się uruchamiać. Okazało się że padł zasilacz (SD4842P67K65) razem z płytą gł. (wszystko made in china, opatrzone znaczkiem (C)hine (E)xport)).
Zgodnie z tym co wpisano w kartę gwarancyjną producent wymienił zasilacz oraz flash na płycie gł. Na razie działa.
Pozdrawiam.
Strzelam na ślepo, że na pewno dekoder ma wyjście SCART, które zawiera w sobie RGB. Są przejściówki SCART-RGB. Używałem kiedyś w odwrotną stronę. PSX miało RGB i do TV trzeba było mieć przejściówkę na SCART zwane wtedy eurozłączem.Ertew pisze:Czy któryś z wymienionych dekoderów ma wyjście RGB?
Chodzi o konsolę Pegasus z grą strzelanie do kaczek lub kowbojów?Ertew pisze:oraz z grą telewizyjną (bo to ostatni CRT w domu, a tylko z nimi działa pióro świetlne/pistolet).
Część urządzeń typu magnetowid/wideo ma wejście/wyjście sygnału s-video, wszystkie mają sygnał composite, żadne nie ma sygnału RGB. Fakt że większość z nich ma dwa złącza euro/scart nic tu nie znaczy, więc rozumowanie tym tokiem jest niestety błędne.
Co więcej, część TV źle reaguje na podanie jednocześnie po złączu euro/scart sygnału RGB i composite. W większości DVD masz więc do wyboru wyjście composite, RGB lub s-video (przesył s-video po euro/scart jest tak zorganizowany że wyklucza pozostałe dwa).
A z grą trafiłeś. Najlepsza impreza to strzelanie do czarno-białych kaczek w kilka osób.
Co więcej, część TV źle reaguje na podanie jednocześnie po złączu euro/scart sygnału RGB i composite. W większości DVD masz więc do wyboru wyjście composite, RGB lub s-video (przesył s-video po euro/scart jest tak zorganizowany że wyklucza pozostałe dwa).
A z grą trafiłeś. Najlepsza impreza to strzelanie do czarno-białych kaczek w kilka osób.