Tuner DVB-T

Czyli miejsce, w którym można poruszać tematy nie dające przyporządkować się do pozostałych działów ale uwaga tutaj również obowiązują przyjęte zasady na forum
ODPOWIEDZ
VLODEK
-

Tuner DVB-T

Post autor: VLODEK » 04 gru 2013, 14:14

Czy ktoś miał do czynienia z tym sprzętem:
Wiwa HD-50 MEMO Display,
Wiwa HD-50.
Tunery DVB-T są oferowane przez sieć sklepów rtveuroagd. Ja się tym zainteresowałem z tego powodu że mogę to schować za telewizorem, a nie podwyższać sobie piramidki na DVD i TVsat.
Informacje o tym na stronie: http://wiwa.info.pl/.

Czekam na opinie na forum.

wk

m75
-

Post autor: m75 » 05 gru 2013, 13:31

Witam.
Miałem styczność z podobnym sprzętem tj. HD80-mini.
Obudowa zgrabna, można schować za telewizorem, wszystko cacy.
Po pięciu miesiącach odbiornik przestał się uruchamiać. Okazało się że padł zasilacz (SD4842P67K65) razem z płytą gł. (wszystko made in china, opatrzone znaczkiem (C)hine (E)xport)).
Zgodnie z tym co wpisano w kartę gwarancyjną producent wymienił zasilacz oraz flash na płycie gł. Na razie działa.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
bsw
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: bsw » 06 gru 2013, 11:50

Miałem do czynienia z HD-50 i HD-80 mini memo - są ok.
Do starego tv polecam modele memo - mają programowalnego pilota, dzięki czemu wszystko obsługuje się tylko jednym - nowym.

Awatar użytkownika
Ertew
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Ertew » 07 gru 2013, 21:35

Podepnę się pod temat.

Czy któryś z wymienionych dekoderów ma wyjście RGB?

Pytam bo mam stary TV z uszkodzonym dekoderem koloru, więc aktualnie współpracuje tylko z DVD (które wysyła sygnał RGB) oraz z grą telewizyjną (bo to ostatni CRT w domu, a tylko z nimi działa pióro świetlne/pistolet).

Awatar użytkownika
Artyliusz
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Artyliusz » 07 gru 2013, 22:01

Ertew pisze:Czy któryś z wymienionych dekoderów ma wyjście RGB?
Strzelam na ślepo, że na pewno dekoder ma wyjście SCART, które zawiera w sobie RGB. Są przejściówki SCART-RGB. Używałem kiedyś w odwrotną stronę. PSX miało RGB i do TV trzeba było mieć przejściówkę na SCART zwane wtedy eurozłączem.
Ertew pisze:oraz z grą telewizyjną (bo to ostatni CRT w domu, a tylko z nimi działa pióro świetlne/pistolet).
Chodzi o konsolę Pegasus z grą strzelanie do kaczek lub kowbojów? :D

Awatar użytkownika
Ertew
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Ertew » 08 gru 2013, 0:13

Część urządzeń typu magnetowid/wideo ma wejście/wyjście sygnału s-video, wszystkie mają sygnał composite, żadne nie ma sygnału RGB. Fakt że większość z nich ma dwa złącza euro/scart nic tu nie znaczy, więc rozumowanie tym tokiem jest niestety błędne.

Co więcej, część TV źle reaguje na podanie jednocześnie po złączu euro/scart sygnału RGB i composite. W większości DVD masz więc do wyboru wyjście composite, RGB lub s-video (przesył s-video po euro/scart jest tak zorganizowany że wyklucza pozostałe dwa).

A z grą trafiłeś. Najlepsza impreza to strzelanie do czarno-białych kaczek w kilka osób.

Awatar użytkownika
joon
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: joon » 08 gru 2013, 18:45

Hehe, a myślałem ze tylko ja gram w to :D

ODPOWIEDZ