Dekoder z Common Interface do Polsatu

Czyli miejsce, w którym można poruszać tematy nie dające przyporządkować się do pozostałych działów ale uwaga tutaj również obowiązują przyjęte zasady na forum
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mr_x
Użytkownik
Kontakt:

Dekoder z Common Interface do Polsatu

Post autor: mr_x » 16 sie 2013, 2:13

Chciałbym kupić nowy dekoder do telewizji satelitarnej, ale musi on posiadać port CI, aby można było do niego włożyć moduł CAM. Obecnie posiadam Ferguson Ariva 200, ale po latach użytkowania mam go dość. Opiszę w skrócie dlaczego. Przede wszystkim nie do końca dobrze radzi sobie z modułem Polstatu. Owszem, dekoduje poprawnie, ale EPG to loteria. Na części transponderów, gdzie jest EPG dekoder mi go nie pokazuje. A tam, gdzie pokazuje czas ładowania jest bardzo długi. Poza tym przełączanie kanałów nie jest najszybsze, trzeba czekać kilka sekund, zanim sygnał zostanie zdekodowany. Zdarza się, że gubi dźwięk i trzeba go wtedy uruchomić ponownie. Nawet najnowszy firmware nie rozwiązuje tych problemów, a regularnie wgrywam, gdy jest nowa wersja.

Szukałem już różne fora i trudno jednoznacznie wybrać właściwy dekoder. Dlatego pytam, jeśli ktoś ma lub wie, jaki dekoder kupić, aby działał z modułem CAM Polsatu (ma CI) oraz wejście USB, aby podłączyć dysk do nagrywania. Chciałbym też, aby nagrany materiał nie był zakodowany (na szczęście Ariva 200 zapisywała materiał niezakodowany). Musi też działać EPG na każdym transponderze (tam, gdzie jest nadawany). Cena do 1000zł. Chyba nie muszę dodawać, że to ma być dekoder z pełnym HD (1080). Miło byłoby, gdyby można było do niego wbudować taki dysk, zamiast zewnętrznego. Wskazane też byłoby, aby można było tworzyć listy kanałów, a nie, że wszystko w "jednym worku".

Chciałbym też, aby dekoder był dwugłowicowy, aby nagrywać na jednym kanale, a oglądać na innym (konwerter wtedy wymienię oczywiście i dam dwa przewody antenowe). Teraz możliwe jest to tylko w ramach jednego transpondera.

Propozycje, żebym brał dekoder z Polsatu odpadają.

EDIT

Po przejrzeniu raz jeszcze zasobów sieci nadziałem się na Ferguson ARIVA TT HD PVR. Cena poniżej 1000zł, dwugłowicowy z wbudowanym dyskiem. Wszystko wygląda super, ale nie znalazłem jak do tej pory informacji, jak będzie działać EPG. Bo jeśli znowu na połowie transponderów go nie będzie (mimo, że jest nadawany), to już tak fajnie ten dekoder nie wygląda. Może ktoś wie coś na ten temat?

ODPOWIEDZ