Elektryczna Muzyka
Elektryczna Muzyka
Jestem ciekawa czy Wasze zainteresowanie układami scalonymi przekłada się również na Wasze gusta muzyczne. Czego słuchacie?
Zna ktoś te dinozaury muzyki elektronicznej?
Kraftwerk - Das Model
Zna ktoś te dinozaury muzyki elektronicznej?
Kraftwerk - Das Model
-
rezasurmar
- Użytkownik
- Kontakt:
- andrzejzis
- Użytkownik
Re: Elektryczna Muzyka
Oj tak, proszę bardzo, coś dla majsterkowiczów -karuszka pisze:Jestem ciekawa czy Wasze zainteresowanie układami scalonymi przekłada się również na Wasze gusta muzyczne. (...)
The Athlete Machine
Lubię też słuchać np:
Ben Howard - The Wolves
Cudze chwalicie, swego nie znacie. Piszę Marku Bilińskim, którego muzyka może być porównywana z muzyką tworzoną przez J.M. Jarre. Przykładowe dwa utwory:
Ucieczka z tropiku
www.youtube.com/watch?v=yObk06-EeUg
Po drugiej stronie świata
www.youtube.com/watch?v=0iGtZJsTsIQ
Ucieczka z tropiku
www.youtube.com/watch?v=yObk06-EeUg
Po drugiej stronie świata
www.youtube.com/watch?v=0iGtZJsTsIQ
-
rezasurmar
- Użytkownik
- Kontakt:
- andrzejzis
- Użytkownik
-
rezasurmar
- Użytkownik
- Kontakt:
Z ciekawych rzeczy mogę polecić, Samsara Blues experiment, Tides from nebula, Tool, Korn, Gov't Mule.......... Ogólnie słucham zespołów, gdzie twórcy są twórcami, nie jest to wtórne i potrafią grać przynajmniej na jednym żywym instrumencie
.
Ważne jest też dla mnie sam montaż muzyki tj. jest "jakość". Bo np. CDka Death Magnetic zespołu Metalica to można sobie podłożyć pod szafę by się nie kiwała
, dopiero wersja "piracka" wypuszczona po CDku miała poprawny "clip" bez jednego wielkiego przesteru.
Z ciekawej muzyki, jest jeszcze Dire Straits, z polskiej to ostatnio KSU "Akustycznie" genialna płyta.
Ważne jest też dla mnie sam montaż muzyki tj. jest "jakość". Bo np. CDka Death Magnetic zespołu Metalica to można sobie podłożyć pod szafę by się nie kiwała
Z ciekawej muzyki, jest jeszcze Dire Straits, z polskiej to ostatnio KSU "Akustycznie" genialna płyta.
Po Węgiersku OMEGA i Locomotiv GT
Pink Floyd
Polski Big Bit
Robert Plant i Jimi Page
Metalica
To co na organach Hammonda
Muzyka elektroniczna polska i obca
Rock symfoniczny
Muzyka rozrywkowa wykonywana przez orkiestry symfoniczne i filharmoniczne
NIEMEN
Apocalyptica i wiele wiele innych gdy się słyszy to rytm nogą sam się wystukuje...
Pink Floyd
Polski Big Bit
Robert Plant i Jimi Page
Metalica
To co na organach Hammonda
Muzyka elektroniczna polska i obca
Rock symfoniczny
Muzyka rozrywkowa wykonywana przez orkiestry symfoniczne i filharmoniczne
NIEMEN
Apocalyptica i wiele wiele innych gdy się słyszy to rytm nogą sam się wystukuje...