Bateria w komórce

Czyli miejsce, w którym można poruszać tematy nie dające przyporządkować się do pozostałych działów ale uwaga tutaj również obowiązują przyjęte zasady na forum
ODPOWIEDZ
kilos_kw
-

Bateria w komórce

Post autor: kilos_kw » 14 lis 2010, 16:41

Dlaczego po jakimś czasie bateria w komórce coraz szybciej sie rozładowuje co jest tego przyczyną? Złe ładowanie np.za mało godzin, albo ładowanie baterii ktora jeszcze sie nie rozładowała?

mathieiov
Moderator

Post autor: mathieiov » 14 lis 2010, 16:53

Po prostu zużywa się i traci pojemność.

kilos_kw
-

Post autor: kilos_kw » 14 lis 2010, 17:31

czy w nowszych telefonach tez tak jest?

a ile sie powinno godzin ladowac komorke?

Awatar użytkownika
kayron
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kayron » 14 lis 2010, 17:47

Chłopie jak by wymyślono niezniszczalne źródło energii to by każdy o tym wiedział, bo ci co by to stworzyli od razu mieli by Nobla i pomnik. Jasne że każda bateria się zużywa.
A im nowszy telefon tym bardziej paradoksalnie, bo ma więcej bajerów w sobie więc pożera więcej prądu. co oznacza bardziej intensywne użycie samych ogniw zasilających, większe pojemności, większe prądy ładowania, a każdy chce przecież ładować telefon jak najszybciej a nie 12h.
Ogólnie postęp techniczny wcale nie oznacza postępu praktycznego w tej dziedzinie, no chyba że do telefonu kupisz sobie nową baterię o większej pojemności, wtedy może się okazać że nagle na jednym ładowaniu daje się działać ponad 2 tygodnie. Ale raczej nie zmieni to bardzo czasu życia baterii.

Awaria
-

Post autor: Awaria » 11 gru 2010, 17:01

Wiem, że temat nieaktywny, ale ja byłem kiedyś w górach w trakcie wielkiej ulewy. Zalało mi telefon i przez to zardzewiała mi jakaś cześć w telefonie i przez to mi się telefon rozładowywał po maksymalnie 24h. Polecam dać do serwisu i tyle :)

ODPOWIEDZ