Czy jest program do tworzenia słowników
- przemeksag
- Użytkownik
- Kontakt:
Czy jest program do tworzenia słowników
Jak w temacie ???
- przemeksag
- Użytkownik
- Kontakt:
-
Skrzydlaty
- Użytkownik
Zajrzyj na 4programmers.net , może bębą coś wiedszieć.
Tak na poważnie: Możesz nawet w Pascalu napisać prosty program do obsługi twoich tekstowych zasobów słownikowych. Ja kiedyś sobie zrobiłem taki program do szybkiego przeszukiwania RBIL (Ralph Brown Interrupt List, czyli listę przerwań liczącą ok. 1100 stron maszynopisu poświęconej przerwaniom BIOSu i DOSa potrzebnej do programowania w asm). Niestety w Pascalu już nie piszę od bardzo dawna, programu już nie mam, ale możesz poszukać w necie to możesz się natknąć na kurs pascala. Ja piszę programy tylko w asm i jestem z niego zadowolony.
Po prostu możesz pozakładać zwykłe pliki *.txt (nieformatowalne), takie co ci notatnik obsłuży a potem mając gotowe procedury możesz po prostu dopisywać kolejne wyrazy. Możesz np. zakładać pliki a.txt, b.txt, c.txt itp. Dlaczego *.txt? Bo jest najprostrzym do obróbki przez każcy inny program.
Nie sądzę, by męczyć się z "egzotycznymi" programami do słowników. Przecież i tak musisz sam tworzyć spis słów itp. Jeśli nie robisz książki (fizycznej) tylko bazę danych elektronicznych to mój powyższy przykład powinien Ci spasować.
PZDR
Po prostu możesz pozakładać zwykłe pliki *.txt (nieformatowalne), takie co ci notatnik obsłuży a potem mając gotowe procedury możesz po prostu dopisywać kolejne wyrazy. Możesz np. zakładać pliki a.txt, b.txt, c.txt itp. Dlaczego *.txt? Bo jest najprostrzym do obróbki przez każcy inny program.
Nie sądzę, by męczyć się z "egzotycznymi" programami do słowników. Przecież i tak musisz sam tworzyć spis słów itp. Jeśli nie robisz książki (fizycznej) tylko bazę danych elektronicznych to mój powyższy przykład powinien Ci spasować.
PZDR
- przemeksag
- Użytkownik
- Kontakt: