Sposoby zarabiania
Sposoby zarabiania
Jak wiadomo elementy elektroniczne kosztują. Nie są to może wygórowane kwoty, jednak zawsze trochę pieniędzy w sklepie trzeba zostawić. I tu pojawia się moje pytanie - skąd je zdobyć? Wielu z was ma -naście lat (lub miało kilka lat temu). Jeśli ktoś miał (ma) jakiś ciekawy, efektywny pomysł na zdobycie potrzebnych środków (chociaż kilkadziesiąt zł miesięcznie), to proszę o podzielenie się nim. Chciałbym zaznaczyć, że nie interesuje mnie pójście do "normalnej" pracy (w wymiarze 8 godzin - wiek i obowiązki szkolne) i, że mieszkam w 40 tysięcznym Sanoku.
PS. O roznoszenie ulotek pytałem. Ok. 10% normalnych sklepów, banków, które odwiedziłem było zainteresowane, ale nie teraz (zapytaj za tydzień, dwa), a największy sklep w mieście, który swoje gazetki roznosi regularnie na najbliższe 2-3 miesiące nie potrzebuje pomocy.
PS2. Wiem, elementy elektroniczne można wykorzystać ze starych układów, płytek drukowanych itp. Jednak po pierwsze - trzeba je mieć, a po drugie - potrzebny jest jeszcze sprzęt warsztatowy (chociaż postawowy), który też kosztuje.
PS. O roznoszenie ulotek pytałem. Ok. 10% normalnych sklepów, banków, które odwiedziłem było zainteresowane, ale nie teraz (zapytaj za tydzień, dwa), a największy sklep w mieście, który swoje gazetki roznosi regularnie na najbliższe 2-3 miesiące nie potrzebuje pomocy.
PS2. Wiem, elementy elektroniczne można wykorzystać ze starych układów, płytek drukowanych itp. Jednak po pierwsze - trzeba je mieć, a po drugie - potrzebny jest jeszcze sprzęt warsztatowy (chociaż postawowy), który też kosztuje.
- joon
- Użytkownik
- Kontakt:
Znajdź starszą osobę której będziesz robił zakupy, wynosił śmieci, itd. Kiedyś w ten sposób sam zarabiałem na początku szkoły średniej. Jak jesteś dobry w kompach rozwieś ogłoszenia że jesteś w stanie pomóc laikowi z problemami komputerowymi. Jak ogólnie jesteś w czymś dobry to działaj w tym kierunku 
-
Skrzydlaty
- Użytkownik
- joon
- Użytkownik
- Kontakt:
Kod: Zaznacz cały
ale jak ktoś się reklamuje, rozwiesza ogłoszenia itp, to ktoś się może przyczepić.W tej kwestii teoria z praktyką ma niewiele wspólnegoLuminofor pisze:Na to musi mieć stosowne papiery, i odprowadzać podatek od dochodu.joon pisze:Jak jesteś dobry w kompach rozwieś ogłoszenia że jesteś w stanie pomóc laikowi z problemami komputerowymi.