Witam Wszystkich

Czyli miejsce, w którym można poruszać tematy nie dające przyporządkować się do pozostałych działów ale uwaga tutaj również obowiązują przyjęte zasady na forum
ODPOWIEDZ
ZenekBębenek
-

Witam Wszystkich

Post autor: ZenekBębenek » 07 paź 2007, 18:02

Witam serdecznie Wszystkich forumowiczów.Spodobało mi się Wasze forum więc się zarejestrowałem.Poprzednio pisałem na elektrodzie , ale za 1 (niewielkie zresztą )przewinienie
zbanowali mnie tam na 25 lat :shock: .Wszystko z powodu postu w którym w formie żartu
napisałem zapytanie co do mocy mini-nadajnika radiowego FM.Chciałem nim zakłócać sąsiadkę która potrafii o 4 rano puszczać na cały dyfer Radio Maryja.Niestety sąsiadka nie dała się przekonać po dobroci że jej zachowanie jest uciążliwe :wink: .No i napisałem posta w którym się spytałem czy sygnał radiowy przejdzie prze zbrojony strop z żelbetu.I za to dostałem tego bana, przecież nie chcę zakłócać całej dzielnicy tylko jedną wredną babkę.
W innych tematach wielu użytkowników chwaliło się nadajnikami o mocy kilkunastu-kilkudziesięciu WATT, snuli to oni dziwne insynuacje z których wynikało że
używają ich niekoniecznie w "legalny" sposób, jednak nikt bana nie dostał, ja dostałem za pytanie dotyczące pluskwy o zasięgu kilkunastu metrów :neutral: .Mam nadzieję że tutaj nie będę banowany za takie drobnostki, jak widzicie na Elektrodzie nawet nie można pożartować.
Właściwie to mogą pożartować widocznie tylko niektórzy.

Ps.Nie piszę jakie mam zainteresowania bo skoro dołączyłem do Tego forum , to chyba wiadomo co mnie interesuje :mrgreen:

ZbeeGin

Post autor: ZbeeGin » 07 paź 2007, 18:05

Niestety na tym forum też obowiązuje pewien regulamin. Zatem prosimy go przestrzegać.

ZenekBębenek
-

Post autor: ZenekBębenek » 07 paź 2007, 18:09

ZbeeGin pisze:Niestety na tym forum też obowiązuje pewien regulamin. Zatem prosimy go przestrzegać.
Ok . Rozumiem.Mam jednak nadzieję że regulamin jest "święty" dla wszystkich i nie ma tu "lepszych i lepsiejszych".

Ps. A żartować można :?:
:mrgreen:

Awatar użytkownika
PiotrekEl
Użytkownik

Post autor: PiotrekEl » 07 paź 2007, 19:04

Tak szczerze mówiąc to wydaje mi się że panuje tutaj większy porządek i kultura niż na wspomnianym forum. Bywałem tam regularnie i jest mnóstwo ciekawych projektów ale nie podoba mi się to jak większość użytkowników tam pisze. Są niekulturalni niemili i często piszą zupełnie nie na temat i bez sensu.
Oczywiście nie wszyscy są tam tacy ale przez tych którzy się zachowują we wspomniany wcześniej pzeze mnie sposób zraziłem sie i jestem tam tylko wtedy kiedy szukam czegoś konkretnego.
Tutaj trzeba przyznać moderatorzy nieźle sobie radzą z utrzymaniem porządku i tak trzymać :mrgreen:
To tylko moje skromne zdanie :wink:

Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów.

ZenekBębenek
-

Post autor: ZenekBębenek » 07 paź 2007, 19:36

Ja również zraziłem się forum elektrody.Za byle co karają niektórych użytkowników, podczas gdy wielu wykazuje się skrajnym chamstwem i uchodzi im to płazem.Jednak po przeczytaniu kilku tematów widzę że panuje tu bardziej przyjazna wręcz domowa atmosfera.Bardzo mi się to podoba.

snow
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: snow » 07 paź 2007, 20:51

Ja piszę na elektrodzie i jakoś nie zauważyłem żadnych prześladowań co do mojej osoby. Wystarczy pisać na temat a nie zbaczać z tematów (ale to nie tylko się jednego forum tyczy). A co do żartów - to może po prostu był nie na miejscu? Poziom odpowiedzi ludzi ? Czasem im się nie dziwie jak przychodzi ktoś z prośbą o gotowy schemat, wsad do procesora i najlepiej pewnie żeby ktoś za nich zrobił. :neutral:

Awatar użytkownika
przemotronik
Użytkownik

Post autor: przemotronik » 07 paź 2007, 21:10

Ja również mam takie wrażenie, że na Forum Elportalu jest nieco bardziej przyjazna atmosfera, ale nie wiązałbym tego szczerze mówiąc z charakterem użytkwników (przecież nie zdarza się, żeby wszyscy byli na forum byli prawie identyczni), lecz z... wielkością forum. Tutaj większość użytkowników zna się na wzajem, elektroda jest dziesiątki razy większa i trudno, żeby wszyscy się znali.
ZenekBębenek, a kupujesz EdW :?: :wink: Najlepiej napisz czym dokładnie się interesujesz w elektronice.
W każdym razie mam nadzieję, że u nas będziesz się czuł lepiej, bardziej swojsko :grin:
Pozdrawiam serdecznie
Przemotronik

P.S. Tak co do Twojego pierwszego posta... Wiem, co czujesz... :neutral:

ZenekBębenek
-

Post autor: ZenekBębenek » 07 paź 2007, 22:28

snow pisze:Ja piszę na elektrodzie i jakoś nie zauważyłem żadnych prześladowań co do mojej osoby. Wystarczy pisać na temat a nie zbaczać z tematów (ale to nie tylko się jednego forum tyczy). A co do żartów - to może po prostu był nie na miejscu? Poziom odpowiedzi ludzi ? Czasem im się nie dziwie jak przychodzi ktoś z prośbą o gotowy schemat, wsad do procesora i najlepiej pewnie żeby ktoś za nich zrobił. :neutral:
Ja tam raczej zawsze pisałem NA TEMAT nie prosiłem o to żeby mi ktoś coś podał na tacy- sam szukałem, pomogłem tam niemal 30 osobom itd..itd...a zostałem zbanowany za coś za co ktoś inny być może nie dostał by nawet warna.Trollem zaś na bank nie byłem.A poziom zachowywałem sam nawet dbałem o to żeby inni używali czasem swej mózgownicy.Zresztą , jak mnie nie odbanują to NIGDY tam już nie zajrzę choćby w akcie protestu bo jestem bardzo pamiętliwy i jestem też za traktowaniem wszystkich sprawiedliwie i jednakowo.

Ps.Przemotronik - tak kupuję czasami EDW i sporadycznie MT.Dzięki za ciepłe słowa.

Awatar użytkownika
PiotrekEl
Użytkownik

Post autor: PiotrekEl » 08 paź 2007, 11:21

przemotronik pisze:Ja również mam takie wrażenie, że na Forum Elportalu jest nieco bardziej przyjazna atmosfera, ale nie wiązałbym tego szczerze mówiąc z charakterem użytkwników (przecież nie zdarza się, żeby wszyscy byli na forum byli prawie identyczni), lecz z... wielkością forum. Tutaj większość użytkowników zna się na wzajem, elektroda jest dziesiątki razy większa i trudno, żeby wszyscy się znali.
Zgadzam się z tym jak najbardziej. Nie sposób zapanować nad taką ilością użytkowników i postów.

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 08 paź 2007, 13:05

Czy twoje przewinienie było naprawdę takie niewielkie? 25lat sie dostaje za zabójstwo, albo za zabójstwo przy użyciu broni palnej jest jako najłagodniejsza kara :mrgreen: ... Przecież nikt cie tunie zbanuje za to co zrobiłeś tam... Ale dobra nie będe rzucał bezpodstawnych oskarżeń. Witam nowego użytkownika.

Awatar użytkownika
timo66
Moderator
Kontakt:

Post autor: timo66 » 11 paź 2007, 19:45

Witam Kolege
Z kąd ja to znam , od czasu gdy dostałem 3 warna UWAGA za posta nic niewnoszącego do tematu , a trzy poprzednie posty były tylko takie wiecej tam niezagladam [ chyba że jedynie popatrzeć na DIY]. Do wiadomości podam że odwoływałem się od tego warna , przyznali mi racje , a warn dalej został . :evil: Myślę że to foru jest o niebo lepsze pomimo że zaplecze się dopiero rozrasa :wink:

ODPOWIEDZ