LED 3d Cube - Niezłe

Czyli miejsce, w którym można poruszać tematy nie dające przyporządkować się do pozostałych działów ale uwaga tutaj również obowiązują przyjęte zasady na forum
Awatar użytkownika
Tranzystor
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Tranzystor » 13 kwie 2007, 15:21

Ja tam nie wiem, jak to jest zrobione. Ale jakbyś zrobił cieńkie wysokie płytki to byłoby to lepsze niż siatka przewodów, albo weszy też dość dawno taśmy foliowe(nie wiem jak to nazwać :/), taka taśma na patyku nie wyginałaby się i nie wyglądałaby brzydko...

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 14 kwie 2007, 12:23

Tranzystor pisze:Ale jakbyś zrobił cieńkie wysokie płytki to byłoby to lepsze niż siatka przewodów,
Płytki by zasłaniały diody w środku...

Ale wróćmy do tematu: Czy jest tu ktoś komu się tak spodobało że będzie robił takie urządzenie?

Awatar użytkownika
Tranzystor
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Tranzystor » 14 kwie 2007, 13:40

No nie do końca.

Ja bym może spróbował szczęścia i zrobił takie urządzenie, ale u mnie kiepsko z czase, a zresztą i tak jestem do tyłu w projektach :???: Ale jak będe miał czas to kto wie, może się za to wezmę :D

Dar.El
-

Post autor: Dar.El » 14 kwie 2007, 18:45

Witam
Jest ładne ale nie na tyle żeby wydać na to kilkaset zł :!: . 125 diod LED RGB + misterna robota aby to wszystko połączyć i do tego jeszcze trzeba napisać program robiący różne efekty. Absolutnie nie jest to warte, chyba że komuś się nudzi i ma za dużo kasy.

Awatar użytkownika
Tranzystor
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Tranzystor » 15 kwie 2007, 9:11

Dar.El pisze:Jest ładne ale nie na tyle żeby wydać na to kilkaset zł . 125 diod LED RGB + misterna robota aby to wszystko połączyć i do tego jeszcze trzeba napisać program robiący różne efekty. Absolutnie nie jest to warte, chyba że komuś się nudzi i ma za dużo kasy.
Może i dużo kasy kosztuje, ale jest to bardzo ładne i może ozdabiać czyjś ciemny pokój ;) Lampy NIXIE też są drogie, lampy trzeba po 1,5 roku wymianiać, a jakoś robione są zegary na nich. Choć można kupić sobie zwykły zegarek na LEDach za 12zł. Czemu tak jest :?: Bo ktoś ma za dużo czasu i pieniędzy :?: Nie, każdy chce mieć po prostu coś ładnego w domu, na co każdy zwróci uwagę.

ODPOWIEDZ