Nowa moda w gimnazjach

Czyli miejsce, w którym można poruszać tematy nie dające przyporządkować się do pozostałych działów ale uwaga tutaj również obowiązują przyjęte zasady na forum
Zablokowany
Awatar użytkownika
radzio
Użytkownik
Kontakt:

Nowa moda w gimnazjach

Post autor: radzio » 13 kwie 2007, 13:33

Najnowszym trednem mody wśród młodzieży gimnazjalnej jest posiadanie własnego forum o elektronice, najlepiej będącego kopią innego już istniejącego forum.

Po dostawcach usług hostingowych (chyba największy procent "firm" z tej branży był prowadzone przez gimnazjalistów) teraz w każdym gimnazjum jest administrator forum elektronicznego. Ciekawe co będzie następne :roll:

Michał17
Użytkownik

Post autor: Michał17 » 13 kwie 2007, 13:39

Może każdy będzie wydawał jakieś czasopisma.

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 13 kwie 2007, 15:02

Michał17 pisze:Może każdy będzie wydawał jakieś czasopisma.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Heheh
radzio pisze:Najnowszym trednem mody wśród młodzieży gimnazjalnej jest posiadanie własnego forum o elektronice, najlepiej będącego kopią innego już istniejącego forum.
Noo w moim gimnazjum jest jeden i nie jestem to ja :mrgreen: Ale jego forum należy do dosyć lepszych, bo obejmuje jeden dział elektroniki konkretnie robotyke, ale podanie linku chyba byłoby niezgodne z regulaminem.

P.S Myślałem że z tą modą to chodzi o mundurki

Awatar użytkownika
radzio
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: radzio » 13 kwie 2007, 15:04

Chodzisz do jednego gimnazjum z kolegą D. ? Nono, kto by przypuszczał ;)

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 13 kwie 2007, 15:08

radzio pisze:Chodzisz do jednego gimnazjum z kolegą D. ? Nono, kto by przypuszczał
D. oznacza tu daniel93?? :) A co do tych for to nie ma sie co przejmować. Każdy niech ma swoje forum potem albo forum padnie albo nie a jak nie padnie to może bedzie z niego jakiś pożytek...

Awatar użytkownika
radzio
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: radzio » 13 kwie 2007, 15:15

Tylko niech nie spamują przez PW ;)
Mnie najbardziej na takich forach bawi sposób prowadzenia dyskusji : wyraz, dwa w poście , jak dobrze pójdize to pół składnego zdania. Czat albo gg robią z forum. Gdyby dyskusje prowadzone były sensownie to może tak bym sie tym nie przejmował. Ale gdy widzę jak dzisiejsza młodzież wczesnoszkolna się wypowiada to aż strach pomyśleć jakie wypracowania piszą (o ile takie cuś nadal istnieje w szkołach). Pozatym wszechobecna pogoń za jak największą liczbą obok napisu "Postów:".

Awatar użytkownika
Doc Brown
Użytkownik

Post autor: Doc Brown » 13 kwie 2007, 16:05

Ja mam swoje forum i na nim staram się, by nie było ono chatem, albo co gorsza GG, nie toleruję spamu i posty są pisane sensownie :smile:

Awatar użytkownika
marcing
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcing » 13 kwie 2007, 18:45

radzio pisze:Ale gdy widzę jak dzisiejsza młodzież wczesnoszkolna się wypowiada to aż strach pomyśleć jakie wypracowania piszą (o ile takie cuś nadal istnieje w szkołach).
No co Ty, Radzio ;) Przecież teraz są testy... a i w nich zdarzają się "byki" (w treści zadań).

A fora zakładane przez gimnajalistów są tak płytkie, jak ich wyobraźnia...
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez marcing, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Anax
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Anax » 13 kwie 2007, 21:35

marcing pisze:A fora zakładane przez gimnazjalistów są tak płytkie, jak ich wyobraźnia...
marcing, nie zawsze. jakiś rok temu założyliśmy z kolegami forum traktujące o kostce rubika. Fakt faktem użytkowników było chyba 6 (wszyscy z jednej klasy) ale był to bardziej środek komunikacyjny między nami - linki do kursów, filmów, informacje o zawodach, prace nad stroną, rekordy, itd, itp.

Oczywiście forum umarło śmiercią naturalną :mrgreen: , ale nie był to zlepek bezsensownych postów (może to zasługa wymagającego admina).

Ale jeśli ktoś zakłada forum-klona i liczy na dziesiątki tysięcy użytkowników, a tym bardziej reklamuje je na rozwiniętym forum o takiej samej tematyce, to co tu się dziwić. :neutral:

Z resztą gdyby chociaż forum było bardziej skomplikowane w założeniu niż strona internetowa, amatorów adminowania byłoby mniej. A tak - 5minut i forum stworzone w czasie zaparzania herbaty. :roll:

No i to by było (na razie) na tyle.
Pozdrawiam.

P.S. marcing, literówka w twojej wypowiedzi :wink:

Awatar użytkownika
marcing
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcing » 13 kwie 2007, 21:48

Anax - jak widzisz... już poprawiłem :)
I nie była to literówka, tylko zwyczajnie błąd ortograficzny :( (no co, i mi się przydarza - jak już w końcu pisałem, mam dysortografię).

Anax - jeszcze jedno... Wasze forum było dosyć specyficzne, można by powiedzieć - ekskluzywne (dla wybrańców). I to mobilizowało użytkowników do poprawnego wypowiadania się...
A fora "inne" (wg tematu)... założone przez ludzi bez większej wyobraźni... myślących, że to proste i łatwe nad wszystkim panować... i dodatkowo bez odpowiedniej wiedzy - nie nadają się do niczego.

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 14 kwie 2007, 12:19

Anax pisze:Oczywiście forum umarło śmiercią naturalną
Dlatego myśle że nie ma się czym przejmować. Wszystkie nowe tak skończą...
marcing pisze:Anax - jeszcze jedno... Wasze forum było dosyć specyficzne, można by powiedzieć - ekskluzywne (dla wybrańców). I to mobilizowało użytkowników do poprawnego wypowiadania się...
No takie fora mają sens, ale wiekszośc woli zrobić kopię, po czym forum umiera śmiercią naturalną...

Najlepiej się nie przejmujmy, myśle że ta moda przeminie jak wszyscy zobaczą jak łatwo jest zrobić forum wtedy to przestanie być coś ekskluzywnego

P.S.
marcing pisze:jak już w końcu pisałem, mam dysortografię
Nawet nie wiesz jak w temat trafiłeś. Dysortografia to dośc wymyślona choroba, podobnie jak wszystki powstające w zastraszającym tempie fora. Dawniej takich chorób nie było... Uczyło sie gości aż sie nauczyli czy im to szło trudniej czy łatwiej ty widze sie wyuczyłeś. Natomiast niektórzy wolą sadzić byki jak pobadnie i tłumaczyć sie: przykro mi mam dysortografie, dobrze że do takich nie należysz :wink:

Awatar użytkownika
Anax
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Anax » 14 kwie 2007, 17:04

marcing pisze:Anax - jeszcze jedno... Wasze forum było dosyć specyficzne, można by powiedzieć - ekskluzywne (dla wybrańców).
W końcu uczęszczam do ekskluzywnego Gimnazjum Dwujęzycznego im. Dąbrówki w Poznaniu. :cool: :mrgreen:
marcing pisze:I nie była to literówka, tylko zwyczajnie błąd ortograficzny :( (no co, i mi się przydarza - jak już w końcu pisałem, mam dysortografię).
A jaką masz przeglądarkę? Widzę że też Firefoxa, ale chyba jakiegoś starszego jak nie podkreśla błędów. Ja mam 2.0.0.3 i chyba dodatkowo instalowany słownik. Przydatne :wink:

edit: no tak, posiadasz wersję 1.5(cośtam).
http://www.mozilla-europe.org/pl/products/firefox/ - tutaj do ściągnięcia najnowsza wersja. :wink:

mały offtop :oops:

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
marcing
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcing » 14 kwie 2007, 22:10

Anax - i ja pozwolę sobie na off-topic... kwestia przeglądarki nie będzie dyskutowana ;)
Po prostu polubiłem tę wersję... a błędy sprawdzam innymi programami.
A w FireFox'ie potrzebna jest wtyczka sprawdzająca pisownię (akurat w 1.5)... a co za dużo, to niezdrowo - po prostu program chodzi wolniej, gdy dodatków zbyt wiele.

Co do szkoły (Twojej)... znam to liceum, akurat dziś byłem niedaleko (drzewa, ptaki - już pewnie wiesz ;) ).

Koniec z pisaniem nie na temat :P
Kulpina pisze:Dysortografia to dośc wymyślona choroba, podobnie jak wszystki powstające w zastraszającym tempie fora.
Choroba nie jest wymyślona... jednak nadużywana jest możliwość jej wykazania.
Prawdziwy "dysortograf" stara się nie robić błędów - po prostu zna swoje ułomności i z nimi walczy. Pozostali cierpią na pospolite lenistwo... bo im się nie chce poprawnie pisać.
Kulpina pisze:Dawniej takich chorób nie było... Uczyło sie gości aż sie nauczyli czy im to szło trudniej czy łatwiej ty widze sie wyuczyłeś.
No właśnie - uczyłeś się... bo musiałeś. A robienie błędów to był wstyd na całą klasę... a teraz skoro 3/4 klasy pisze tak samo, to i po co się starać?
Kulpina pisze:No takie fora mają sens, ale wiekszośc woli zrobić kopię, po czym forum umiera śmiercią naturalną...

Najlepiej się nie przejmujmy, myśle że ta moda przeminie jak wszyscy zobaczą jak łatwo jest zrobić forum wtedy to przestanie być coś ekskluzywnego
Jak by to powiedzieć... przyganiał kocioł garnkowi :P

tyrystorek
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tyrystorek » 15 kwie 2007, 7:28

radzio pisze:Najnowszym trednem mody wśród młodzieży gimnazjalnej jest posiadanie własnego forum o elektronice, najlepiej będącego kopią innego już istniejącego forum.
To ja nie jestem trendi. Mam od niedawna własne forum, ale nie o elektronice.
Wątpię, żeby ktokolwiek w mojej szkole był adminem forum elektronicznego. Nikt się elektroniką (oprócz paru osób w mojej budzie) nie interesuje.

Zablokowany