Zlecę wykonanie:
Prostego układu do mnożenia dwóch liczb 3-bitowych ze znakiem. Wyświetlanie wyniku i liczb w systemie dziesiętnym. Liczby mają być wprowadzane z przełączników. Program ma działać na Cyclone 2 - EP2C35F672C6 w quartus. Do projektu podpinam piny więc nie trzeba się bawić w czasochłonne oznaczanie. Przykładowy projekt w załączniku. Wykorzystanie ALU- 74181, BIN-DEC 4543. Cena do uzgodnienia.
TC układ mnożący
-
Mateusz007
- -
TC układ mnożący
- Załączniki
-
- odejmowanie.rar
- (5.29 KiB) Pobrany 831 razy
Nie rozumiem problemu kolegi, skoro masz poprawny schemat na układach 74xxx, to co za problem go przerysować w edytorze układów CPLD/FPGA i skompilować ? Bo prawie każde środowisko ma edytor graficzny w którym rysuje program jako FDB (Functional Block Diagram) korzystając z gotowych bibliotek gdzie na pewno są odpowiedniki 4543 i 181. Pomijając już że układ mnożący (4-bitowy) jest opisany w internecie nawet w VHDLu, trzeba tylko się wysilić wpisać odpowiednią sekwencje, w google.
Ja osobiście nie jestem przeciwnikiem pomagania, ale jak widzę lenistwo podniesione do ³ to będąc moderem od razu bym posyłał taki temat do kosza.
Ja osobiście nie jestem przeciwnikiem pomagania, ale jak widzę lenistwo podniesione do ³ to będąc moderem od razu bym posyłał taki temat do kosza.
-
Mateusz007
- -
-
rezasurmar
- Użytkownik
- Kontakt: