instalacja c++ niemożliwa

Tutaj będą przenoszone tematy, którymi dalej nie warto się zajmować, co jakiś czas zawartość tego forum jest kasowana.
Zablokowany
Awatar użytkownika
matrix
Użytkownik
Kontakt:

instalacja c++ niemożliwa

Post autor: matrix » 24 sie 2010, 19:47

witam i pozdrawiam społeczność. mam mały rebus, otóż przy próbie instalacji (darmowego) programu visual c++ 2008 wyskakuje taki błąd:

Obrazek

wcześniej zamykałem porty programem wwdc bo miałem wciąż błąd aplikacji svchost. przeczytałem na jakimś forum że zamknięcie portów tymże softem nie ma wpływu na działanie aplikacji BITS.

w każdym razie błąd instalacji mam i nic nie mogę zrobić. wysyła mnie po aktualizację na stronę microsoftu.
ale cóż, jak (pewnie) większość w polandii mam piracki system i ściągnąć aktualizacji nie mogę.

keruseykaryu

Post autor: keruseykaryu » 25 sie 2010, 5:16

Przecież wszystko tam pisze. Włączyć usługę BITS, ponownie uruchomić system i instalację VC++. O żadnych poprawkach nie ma tam mowy.
matrix pisze:ale cóż, jak (pewnie) większość w polandii mam piracki system i ściągnąć aktualizacji nie mogę.
Dobrze zarabiacie w tej polanglii. Nie możesz wysupłać nawet 100 funtów na legalne oprogramowanie?

Awatar użytkownika
marcing
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcing » 25 sie 2010, 8:56

matrix pisze:w polandii
keruseykaryu pisze:w tej polanglii
Koledze matrix raczej o Polskę chodzi... ale zgadzam się z Kolegą keruseykaryu w jednym - tak trudno wysupłać te ok. 370zł na Win XP? Ja sam używam Win 7, kupionego za 90% renty - da się? Da - wystarczy czegoś sobie odmówić i zaoszczędzić.
Ponieważ problem dotyczy nielegalnego systemu, to całość powinna polecieć do śmietnika - i tak się stanie jak tylko wrócę z wakacji :twisted:

Awatar użytkownika
matrix
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: matrix » 25 sie 2010, 14:45

keruseykaryu pisze:Przecież wszystko tam pisze. Włączyć usługę BITS, ponownie uruchomić system i instalację VC++.
niestety na liście usług po wywołaniu komendy services.msc brak jest usługi BITS. dowód? proszę.

Obrazek

marcing pisze:Koledze matrix raczej o Polskę chodzi...
dokładnie, to taki slang w świecie modelarzy drifterów.
marcing pisze:ale zgadzam się z Kolegą keruseykaryu w jednym - tak trudno wysupłać te ok. 370zł na Win XP?

[hide]nie chcę się żalić, bo to nie miejsce na to, ale gdybym mógł to miałbym legal oprogramowanie, ale niestety, pracuję sam, mam rodzinkę w liczbie ja plus troje a zarabiam całe 1500zł, więc powiedzcie mi szanowni koledzy skąd wziąć te 400 zeta kiedy ledwo wiąże się koniec z końcem, albo i nie i trzeba kombinować żeby przeżyć do kolejnej wypłaty.

tak więc panowie, system pirat to nie mój wybór, to konieczne zło ostateczne.[/hide]

mathieiov
Moderator

Post autor: mathieiov » 25 sie 2010, 14:59

matrix, trzeba troszkę pomyśleć z nazwą - BITS to po polsku "Usługa inteligentnego transferu w tle".

Awatar użytkownika
matrix
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: matrix » 25 sie 2010, 15:01

mathieiov pisze:matrix, trzeba troszkę pomyśleć z nazwą - BITS to po polsku "Usługa inteligentnego transferu w tle".
tak wiem, tylko to mi nadal nic nie daje. pojęcia nie mam jak to włączyć.

Zablokowany