Jak zrobić 'czarna skrzynke'

Tutaj będą przenoszone tematy, którymi dalej nie warto się zajmować, co jakiś czas zawartość tego forum jest kasowana.
sajmon277
-

Post autor: sajmon277 » 05 lip 2009, 11:54

tylko kurde widzisz ja nie za bardzo wiem jak to ma wyglądać ani na schemacie ani tym bardziej w rzeczywistości bo nigdy wcześniej czegoś takiego nie robiłem :neutral:

Dogadałem sie z tamtym kolesiem od zapalnika i powiedział że mi go zrobi więc bd trzeba zrobić to na 2 mikroprocesorach i tym 2 mam zająć sie już ja. Dlatego chodzi i o ten jakby 2 podukład co bd rozłączał przepływ prądu po wpisaniu kodu..

Jak już pisałeś powyżej najpierw trzeba bd zrobić układ to co miałby sie w nim znajdować oprócz tego mikroprocesora ;>

Jakbyś mógł podpowiedzieć od czego zacząć albo wgl jakieś wskazówki to byłbym wdzięczny. :roll:

W sumie ucze sie w technikum mechatronicznym 1 rok ale mamy cały czas samą teorie i nie mam pojęcia jak takie nawet najprostsze układy wyglądają.. nie wiem czy nie na za głęboką wodę wskoczyłem z tym projektem /

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 05 lip 2009, 16:27

No jesli nie miałes w ręku rezystora to kazdy projekt przewyższający skomplikowaniem układ żarówka-bateria jest głęboką wodą, ale wszystko jest do nauczenia ;) Spróbuj, bo jeśli jestes na takim kierunku, to może cie to zainteresuje. Na początek forum i zainteresuj siękursem Ośla Łączka, wydali to też jako Wyprawy w Świat Elektroniki :wink:

snow
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: snow » 05 lip 2009, 16:34

To jest na tyle prosty układ że 2 mikroprocesory są zbędne :) Jeden spokojnie wystarczy. Pozostaje jedynie kwestia doboru odpowiedniego mikroprocesora do tego zadania. I tak jak Kulpina radzi, zacznij od podstaw jak masz chęć to zbudować lub zleć komuś kto ci zrobi gotowe urządzenie.

sajmon277
-

Post autor: sajmon277 » 05 lip 2009, 20:39

Więc jest ktoś chętny ^^

nie no takie układy z LEDami to coś sie bawiłem wczesniej wiec aż taki ciemny ostro to nie jestem :p

czytam własnie ośla łaczke i wgl non stop sie edukuje xD

Awatar użytkownika
marcing
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcing » 31 sie 2009, 10:15

https://forum.elportal.pl/viewtopic.php?t=4849

Wszelkie posty (a także całe tematy), gdzie pojawiać się będą jakiekolwiek pomysły stanowiące zagrożenie dla osób postronnych będą lądować w tym miejscu (śmietnikiem zwanym) - zgodnie z punktem 4 Regulaminu.
Następne takie "wyskoki" będą nagradzane...

Halo, czy jest tu moderator
Wrócił z zaświatów

Zablokowany