Automatyka i Robotyka - gdzie studiować?

Tutaj jest możliwa wymiana informacji na temat wszystkich szkół, w których prowadzone sa zajęcia z elektroniki, nawet jesli byłyby to tylko zajęcia dodatkowe. Można również dzielić się swoimi wrażeniami z nauki w takich szkołach, może to ułatwić innym podjęcie decyzji o wyborze szkoły.
Zablokowany
tomazoo28
-

Automatyka i Robotyka - gdzie studiować?

Post autor: tomazoo28 » 10 lip 2010, 22:28

Hej. Dostałem się na Wydział Elektryczny do Wawy i Elektroniczny do Wrocka. I teraz stoję przed wyborem i przyznaję że nie jest mi łatwo :neutral: Chciałbym prosić o rady studentów, absolwentów, wszystkich którzy mogliby mi cos podpowiedzieć. Zależy mi na wysokim poziomie studiów, dobrym zapleczu technicznym, perspektywach pracy, w miarę fajnej atmosferze na uczelni (bo co do samego miasta to chyba wiadomo). Od razu mówię że oba wydziały odpowiadają moim zainteresowaniom, a patrząc po siatkach godzinowych chyba bardziej ciągnie mnie do Wawy..
Dzięki z góry za pomoc :wink:

Awatar użytkownika
Luminofor
Użytkownik

Post autor: Luminofor » 11 lip 2010, 11:12

Weź pod uwagę odległość i dojazd do/z domu. Jeżeli chcesz wracać na weekendy do domu to jest to podstawowa kwestia. :) A PW i PWr stoją wysoko w rankingach, także dużej różnicy nie ma. ;)

tomazoo28
-

Post autor: tomazoo28 » 11 lip 2010, 12:14

Do Wawy mam niecałe 300km, do Wrocka ponad dwa razy tyle.. Ale to nie jest dla mnie najważniejsza kwestia. Jak jest z pracą po tych uczelniach? Podobno Wrocław lepiej trzyma z zachodem i tam jest łatwiej coś znaleźć po studiach

Zablokowany