Egzamin zawodowy technik elektroni

Tutaj jest możliwa wymiana informacji na temat wszystkich szkół, w których prowadzone sa zajęcia z elektroniki, nawet jesli byłyby to tylko zajęcia dodatkowe. Można również dzielić się swoimi wrażeniami z nauki w takich szkołach, może to ułatwić innym podjęcie decyzji o wyborze szkoły.
krpablo
-
Posty: 20
Rejestracja: 02 sie 2005, 19:54
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: krpablo » 22 cze 2006, 20:03

Zasilacz stabilizowany - to samo powiedziałem koledze 2 dni temu. CKE zrobiło to samo, co na maturze z polskiego (na próbnej chłopi i na właściwej też), w zawodowym powtórzyli zasilacz. Zapewne za rok dadzą wzmacniacz mocy pracujący w pasmie akustycznym...
No to po dzisiejszym sądzę, że mogę sobie dopisać przed nazwiskiem "technik" :D.

badziewi
-
Posty: 7
Rejestracja: 05 cze 2006, 17:58
Lokalizacja: ns
Kontakt:

Post autor: badziewi » 22 cze 2006, 21:27

@krpablo

wyniki pomiarow miescilyu sie w zalozeniach?
bo mialem problemy z obliczeniami i nie wiem czy dobrze zrobilem

Awatar użytkownika
brzozi
Użytkownik
Posty: 297
Rejestracja: 02 sie 2005, 22:11
Lokalizacja: Trzebinia
Kontakt:

Post autor: brzozi » 23 cze 2006, 9:30

Tlekomunikacja miała zupełnie inne zadanie :) więc nie wszędzie było tak "oczywiste" co będzie. Na marginesie procedura oceniania jest naprawdę ostra i specyficzna i przy nawet dobrze wykonanym sprawozdaniu można egzamin oblać , polecam umiarkowany optymizm.

krpablo
-
Posty: 20
Rejestracja: 02 sie 2005, 19:54
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: krpablo » 23 cze 2006, 21:49

W zasadzie to mieściły się w założeniach, jedynie dla nastawy 5 V nie osiągał wymaganych 25% sprawności. Wcześniej jeszcze któryś ze współczynników stabilizacji okazał się większy, niż miał być (ale to chyba dobrze??). Uznałem go za działający i sprawny, jednakże w uwagach eksploatacyjnych opisałem, że przy niższych nastawach napięcia sprawność układu może być mniejsza od założonej.

badziewi
-
Posty: 7
Rejestracja: 05 cze 2006, 17:58
Lokalizacja: ns
Kontakt:

Post autor: badziewi » 23 cze 2006, 22:14

pisemny chyba zdalem
ale o praktyczny boje sie jak cholera ;/

niewie ktos kiedy beda wyniki?

Awatar użytkownika
kildas
-
Posty: 78
Rejestracja: 26 lip 2005, 12:51

Post autor: kildas » 24 cze 2006, 10:45

brzozi pisze: Na marginesie procedura oceniania jest naprawdę ostra i specyficzna i przy nawet dobrze wykonanym sprawozdaniu można egzamin oblać , polecam umiarkowany optymizm.
Już jak widziałem klucz odpowiedzi do próbnego to mnie !#@#!#@#! trafiał.
Ale tam panowie egzaminatorzy może będą troche wyrozumiali :roll:
W zasadzie to mieściły się w założeniach, jedynie dla nastawy 5 V nie osiągał wymaganych 25% sprawności. Wcześniej jeszcze któryś ze współczynników stabilizacji okazał się większy, niż miał być (ale to chyba dobrze??). Uznałem go za działający i sprawny, jednakże w uwagach eksploatacyjnych opisałem, że przy niższych nastawach napięcia sprawność układu może być mniejsza od założonej.
LOL z tego co wychodzilo mi i paru innym kolegom to dla 5V tylko rezystancja się nie zgadzała, a dla 12V odwrotnie. Ale zawsze moge się mylić :)



PS: Może któryś z panów nauczycieli udostępni klucz oceniania tego egzaminu :razz:

Awatar użytkownika
brzozi
Użytkownik
Posty: 297
Rejestracja: 02 sie 2005, 22:11
Lokalizacja: Trzebinia
Kontakt:

Post autor: brzozi » 24 cze 2006, 14:18

Szczerze mówiąc to na wyrozumiałość nie ma miejsca. Odpowiednia wartość podana w odpowiednim punkcie projektu - 1p, odpowiedni przyrząd pomiarowy 1p, zachowano jednostki 1p, itd ogłupiające i otępiające, jednym słowem koszmar. Kluczxy jeszcze nie ma będą dopiero po 3lipca, niestety ja się łapię na telekomunikację :) macie pecha.

badziewi
-
Posty: 7
Rejestracja: 05 cze 2006, 17:58
Lokalizacja: ns
Kontakt:

Post autor: badziewi » 03 sie 2006, 19:24

niewie ktoś moze, kiedy będą wyniki?

Awatar użytkownika
Luminofor
Użytkownik
Posty: 1375
Rejestracja: 27 lis 2007, 17:17
Lokalizacja: Polska

Post autor: Luminofor » 22 maja 2008, 22:37

Jak myślicie, co dadzą na praktycznym w tym roku?

elektronikopo
Użytkownik
Posty: 182
Rejestracja: 16 gru 2007, 22:28
Lokalizacja: Poznań

Post autor: elektronikopo » 29 maja 2008, 12:42

Ja myśle , że generator

Awatar użytkownika
Luminofor
Użytkownik
Posty: 1375
Rejestracja: 27 lis 2007, 17:17
Lokalizacja: Polska

Post autor: Luminofor » 29 maja 2008, 12:45

Obiło mi się o uszy że mogą dać licznik cyfrowy....

elektronikopo
Użytkownik
Posty: 182
Rejestracja: 16 gru 2007, 22:28
Lokalizacja: Poznań

Post autor: elektronikopo » 30 maja 2008, 7:14

Mi się wydaje , że cyfróki nei dadzą

Awatar użytkownika
Luminofor
Użytkownik
Posty: 1375
Rejestracja: 27 lis 2007, 17:17
Lokalizacja: Polska

Post autor: Luminofor » 30 maja 2008, 10:20

Oby dali zasilacz :)
A na teoretycznym rozpoznawanie elementów po symbolach itp :D

[ Dodano: 2008-09-04, 20:09 ]
I po egzaminie. ;)
Oczywiście zdany koncertowo.
Pozdrawiam wszystkich techników.

ODPOWIEDZ