PŚ czy AGH?

Tutaj jest możliwa wymiana informacji na temat wszystkich szkół, w których prowadzone sa zajęcia z elektroniki, nawet jesli byłyby to tylko zajęcia dodatkowe. Można również dzielić się swoimi wrażeniami z nauki w takich szkołach, może to ułatwić innym podjęcie decyzji o wyborze szkoły.
Awatar użytkownika
Luminofor
Użytkownik

Post autor: Luminofor » 22 lut 2008, 16:37

A co sądzicie o Politechnice Poznańskiej? Łatwo się dostać? Tam jest więcej praktyki czy teorii?

Awatar użytkownika
Thor
Użytkownik

Post autor: Thor » 23 lut 2008, 12:08

Witam.

Nie wiem jak na Pol. Poznanskiej, pewnie jest tak samo , ale na PŚ jest wiecej praktyk. Nie wspominajac o labolatoriach co sie ciagna przez cala szkole poza 1 lub 2 semestrami . Nie wiem jak jest na EiT u nas na Elektrycznym , bo jestem na Elektrotechnice , ale z tego co wiem latwo sie dostac , ale nie tak trodno z tamta wyleciec . Dostac sie na studia to latwo , ale utrzymac sie , jest to problem na kazdych studiach .Nie bede mowil gdzie jest trudno a gdzie nie bo nie znam innej szkoly poza PŚ i wydzialem Elektrotechnika , na naszym wydziale jest wielki nacisk na praktyke , na 3 i potem na 6 semestrze trzeba miec zrobione praktyki w jakims zawodzie zwiazanym z elektryka elektronika itp , warunek minimum 1 miesiac , ale max nie jest podany mozna i 1rok pracowac , no ale trzeba wziac dziekanke . Z tego co wiem na AGH jest wiecej teori , a co to za elektronik po teori du** ,a nie elektronik .Teori sie moge w domu nauczyc , a praktyk w labolatoriach nie zrobie se w domu itd .

Pozdrawiam Bartek

burusj
-
Kontakt:

Post autor: burusj » 01 maja 2008, 9:50

Największą zaletą tego wydziału jest jego praktyczność - na II sem mam już 2gą laborkę techniczną, a AGH wypada przy tym blado, bo oni wciąż kują matmę na egzaminy teoretyczne...
Panie Leszczu87 nie mogę się z panem zgodzić odnośnie ilości laborek na EiT na AGH.
Nie wiem jak na innych kierunkach ale ja na II semestrze mam obecnie 4 labolatoria czysto techniczne. Więc to 2 razy tyle co pan.

alaris
Użytkownik

Post autor: alaris » 01 maja 2008, 13:22

MichalKaszuba pisze:A co sądzicie o Politechnice Poznańskiej? Łatwo się dostać? Tam jest więcej praktyki czy teorii?
Dostac sie jest bardzo latwo. Na elektrotechnike, automatyke i robotyka (wydzial elektryczny) brali jak leci, na EiT moze troche trudniej, ale to tez nie jest problem.
W kazdym razie pierwszy rok jest zabojczy (chyba, ze zmienili plan), sa cztery trudne egzaminy (informatyka, rachunek prawdopodobienstwa, teoria sygnalow i teoria obwodow) i na prawde trzeba sie przylozyc albo miec sporo szczescia.
Potem jest troche prosciej, ale praktyki za duzo nie uswiadczysz. Zaznaczam, ze praktyka nie nazywam laborek, ktore wykonuje sie wedlug scisle podanej instrukcji, praktycznie bez myslenia.
Powiem krotko: po EiT w Poznaniu nie zostaniesz elektronikiem (to nie tylko moje zdanie, rowneiz jednego z wykladowcow). Jak chcesz byc elektronikiem,, to musisz sam sie wielu rzeczy nauczyc. Pragne jeszcze zauwazyc, ze nazwa EiT jest niewlasciwa, powinno byc TiE, czyli TELEKOMUNIKACJA i elektronika, a nie odwrotnie...

ODPOWIEDZ