Jaka specjalizacja lepsza Radioelektronika czy ElBiomedyczna

Tutaj jest możliwa wymiana informacji na temat wszystkich szkół, w których prowadzone sa zajęcia z elektroniki, nawet jesli byłyby to tylko zajęcia dodatkowe. Można również dzielić się swoimi wrażeniami z nauki w takich szkołach, może to ułatwić innym podjęcie decyzji o wyborze szkoły.
ODPOWIEDZ
zaqap
-

Jaka specjalizacja lepsza Radioelektronika czy ElBiomedyczna

Post autor: zaqap » 29 wrz 2006, 13:12

mam problem z wyborem specjalizacji. Prosze o porade która z tych dwóch specjalizacji ma lepsze perspektywy pod wzgledem pracy itp

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 29 wrz 2006, 16:29

Mówisz o jakiej uczelni?

zaqap
-

Post autor: zaqap » 29 wrz 2006, 17:12

Politechnika Ślaska-> Wydział Automatuki Elekreoniki i Informatyki

Golab
-

Post autor: Golab » 29 wrz 2006, 18:17

Witam.
Najlepiej zrobić rozeznanie w firmach, które działają na terenie, który weźmiemy pod uwagę przy szukaniu pracy. W moim mieście średnie i małe firmy (wielkich nie ma) zajmują się głównie elektroniką dla przemysłu, czyli rożnego rodzaju aparaturą kontrolno-pomiarowa, ale przede wszystkim sterowniki programowalne.
Z tego, co czytałem kiedyś o radioelektronice to zapowiada się interesująco, zwłaszcza, że jest to nowa specjalizacja, a wiec jest odpowiedzią na zapotrzebowanie rynku. Z pracą po El. Biomedycznej też nie powinno być problemu zwłaszcza, że od czasu do czasu można trafić na oferty pracy dot. tj specjalizacji (na ten przykład: http://alfa.iele.polsl.gliwice.pl/phpn/ ... le&sid=220 ). Jestem po aparaturze elektronicznej ale w gdybym miał wybierać jeszcze raz to rozważyłbym radioelektronikę:)
Życzę dobrego wyboru :)

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 29 wrz 2006, 19:16

Na śląsku jest kilka firm produkujących aparaturę medyczną. Osobiście polecam Elektronikę Biomedyczną :)

ODPOWIEDZ