No to po dzisiejszym sądzę, że mogę sobie dopisać przed nazwiskiem "technik"
Egzamin zawodowy technik elektroni
Zasilacz stabilizowany - to samo powiedziałem koledze 2 dni temu. CKE zrobiło to samo, co na maturze z polskiego (na próbnej chłopi i na właściwej też), w zawodowym powtórzyli zasilacz. Zapewne za rok dadzą wzmacniacz mocy pracujący w pasmie akustycznym...
.
W zasadzie to mieściły się w założeniach, jedynie dla nastawy 5 V nie osiągał wymaganych 25% sprawności. Wcześniej jeszcze któryś ze współczynników stabilizacji okazał się większy, niż miał być (ale to chyba dobrze??). Uznałem go za działający i sprawny, jednakże w uwagach eksploatacyjnych opisałem, że przy niższych nastawach napięcia sprawność układu może być mniejsza od założonej.
Już jak widziałem klucz odpowiedzi do próbnego to mnie !#@#!#@#! trafiał.brzozi pisze: Na marginesie procedura oceniania jest naprawdę ostra i specyficzna i przy nawet dobrze wykonanym sprawozdaniu można egzamin oblać , polecam umiarkowany optymizm.
Ale tam panowie egzaminatorzy może będą troche wyrozumiali
LOL z tego co wychodzilo mi i paru innym kolegom to dla 5V tylko rezystancja się nie zgadzała, a dla 12V odwrotnie. Ale zawsze moge się mylićW zasadzie to mieściły się w założeniach, jedynie dla nastawy 5 V nie osiągał wymaganych 25% sprawności. Wcześniej jeszcze któryś ze współczynników stabilizacji okazał się większy, niż miał być (ale to chyba dobrze??). Uznałem go za działający i sprawny, jednakże w uwagach eksploatacyjnych opisałem, że przy niższych nastawach napięcia sprawność układu może być mniejsza od założonej.
PS: Może któryś z panów nauczycieli udostępni klucz oceniania tego egzaminu
Szczerze mówiąc to na wyrozumiałość nie ma miejsca. Odpowiednia wartość podana w odpowiednim punkcie projektu - 1p, odpowiedni przyrząd pomiarowy 1p, zachowano jednostki 1p, itd ogłupiające i otępiające, jednym słowem koszmar. Kluczxy jeszcze nie ma będą dopiero po 3lipca, niestety ja się łapię na telekomunikację
macie pecha.
-
elektronikopo
- Użytkownik
-
elektronikopo
- Użytkownik