Cyfrowe przetwarzanie sygnałów.

Tu możemy wymieniać się swoimi opiniami na tematy książek i czasopism związanych z elektroniką oraz podawać interesujące adresy stron internetowych.
ODPOWIEDZ
Wojtek
Moderator
Kontakt:

Cyfrowe przetwarzanie sygnałów.

Post autor: Wojtek » 27 lut 2007, 17:39

Nowa książka i to w jak ważnym temacie :) - Cyfrowe przetwarzanie sygnałów. Praktyczny poradnik dla inżynierów i naukowców
Prawdę mówiąc już rozglądałem się na amazon.com za książką o tej tematyce no a teraz wystarczy poczekać do 15 marca :)

Pi
-

Re: Cyfrowe przetwarzanie sygnałów.

Post autor: Pi » 28 lut 2007, 8:14

Wojtek pisze:Nowa książka i to w jak ważnym temacie :) - Cyfrowe przetwarzanie sygnałów. Praktyczny poradnik dla inżynierów i naukowców
To miłe, że w końcu ktoś przetłumaczył ten doskonały podręcznik i będzie go można nabyć w porządnej formie i w ojczystym języku.
Prawdę mówiąc już rozglądałem się na amazon.com za książką o tej tematyce no a teraz wystarczy poczekać do 15 marca :)
A jeśli ktoś woli czytać w oryginale, to wcale nie trzeba jej kupować. Warto wiedzieć, że ta książka "od zawsze" jest dostępna za free w internecie. Można ją czytać z ekranu lub ściągnąć w formacie pdf ze strony http://www.dspguide.com/ .

Kilka lat temu zapoznałem się z obszernymi fragmentami tej publikacji i potwierdzam jej wysoką wartość merytoryczną (a przy tym niezwykle przystępną formę prezentacji dość trudnego materiału).

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 28 lut 2007, 8:45

Pi, dzięki wielkie za linka - już ściągam - to w połączeniu z wersją polskojęzyczną będzie świetnym materiałem do nauki DSP i do pogłębiania angielskiego :)

[ Dodano: 2007-03-01, 11:18 ]
Dla zainteresowanych drugim wydanie w języku angielskim - wygodniejsza forma do ściągnięcia jest na stronie AnalogDevice http://www.analog.com/processors/learni ... pguide.zip - w tej wersji jest również spis treści i index co ułatwia nawigację po książce.

[ Dodano: 2007-03-26, 19:05 ]
Mam juz książkę "Cyfrowe prztwarzanie sygnałów" - super - warte ceny :)

ODPOWIEDZ