Czego to jeszcze w EDW i EP nie było? :-)

Jeżeli masz jakieś uwagi dotyczące bieżącego lub archiwalnych numerów "Elektroniki dla wszystkich" lub zauważyłeś błędy czy nieścisłości to jest to odpowiednie miejsce aby o tym napisać.
superjerry
-

Post autor: superjerry » 01 sie 2007, 1:17

Michał17 pisze:
tasza pisze:C++ Builder, MSVC++.net i Dev C++..
Ja mam zinstalowany dev c++, ale mnie to narazie obojętne.
A nie lepiej zainstalować wxDevCpp - to jest wersja DevCpp z formatkami (taki Borland Builder C++ za darmo), więc prościej się projektuje programy.
Polecam wersję wxDevCpp ver. 6.9 - to już jest tam ktoraś z kolei wersja, więc działa bardzo dobrze. Nie polecam tej najnowszej - tzn. 6.10 i 6.11 bo do niej potrzeba doinstalować MS Visual C++ Express Ed. jeżeli ktoś chce używać kodu do obsługi bibliotek DLL. :/ A wersja 6.9 nie wymaga MS Visual'a a i tak bez niego pozwala na używanie funkcji w C++ do obsługi bibliotek DLL.

Do ściągnięcia stąd: wxDevCpp ver.6.9 - strona Gimnazjum w Rychwale Gimlab
Piąty link od góry.

Borland Builder C++ jest lepszy od wxDevCpp pod względem kontroli kodu, ale gorszy pod względem aktualizacji (np. biblioteki OpenGL, a pakiety są płatne :/ ).
WxDevCpp jest lepszy od Borlanda, bo gwarantuje większą swobodę w pisaniu kodu, no i podstawa - wxDevCpp jest programem na licencji GPL :)

Pozdrawiam! Jarek

ODPOWIEDZ