Kurs C++ builder dla elektroników - obsługa urządzeń

Jeżeli masz jakieś uwagi dotyczące bieżącego lub archiwalnych numerów "Elektroniki dla wszystkich" lub zauważyłeś błędy czy nieścisłości to jest to odpowiednie miejsce aby o tym napisać.

Czy byłabyś/byłbyś zainteresowany kursem C++ buildera dla elektroników?

Czas głosowania minął 15 paź 2006, 19:33

Tak
26
87%
Nie
4
13%
 
Liczba głosów: 30

Boski Miszcz
-
Posty: 1
Rejestracja: 04 gru 2005, 17:33
Lokalizacja: Pakość/Bydgoszcz/Toruń
Kontakt:

Post autor: Boski Miszcz » 21 cze 2007, 15:37

Ten pomysł z kursem C++ jak najbardziej popieram-to jest ostatnio na topie, robienie urządzeń sterowanych z PC.Mam taką skromną propozycję, mianowicie skoro już była Elektronika Audio,Bascom to może czas na wydanie specjalne Elektronika z kursem C++.
Co wy na to :)

Awatar użytkownika
gwozdex
Użytkownik
Posty: 879
Rejestracja: 24 lut 2006, 10:04
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice
Kontakt:

Post autor: gwozdex » 21 cze 2007, 19:07

Chyba nie prędko to nastąpi....

pasta20
-
Posty: 30
Rejestracja: 06 wrz 2005, 0:49
Kontakt:

Post autor: pasta20 » 13 lip 2008, 13:28

Kiedy pojawi się taki kursik. Przydał by mi się on bo zaczynamy programować w Borland 3.11 w C mikrokontrolery i takie tam. WIęc przydy by się materiały i przykładowe programy odaz zastosowanie różnych funkcji.

Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na ten kursik. :D

elemaniac
Użytkownik
Posty: 585
Rejestracja: 07 maja 2008, 17:09
Lokalizacja: Puławy
Kontakt:

Post autor: elemaniac » 13 lip 2008, 19:05

Ja osobiście wolę delphi, ale C++ Builder też jest "strawny" (trzeba by się tylko C++ od podstaw uczyć).
Jestem za, ale ankieta się skończyła :razz:

Awatar użytkownika
olo16
Użytkownik
Posty: 396
Rejestracja: 12 paź 2007, 16:37
Lokalizacja: w-wa

Post autor: olo16 » 15 lip 2008, 9:09

Ja też jestem za. Piszę w Builderze od 2 lat i to naprawdę świetny pomysł. Dlaczego jest niejsce tylko na 30 głosów w tej ankiecie?

Awatar użytkownika
gwozdex
Użytkownik
Posty: 879
Rejestracja: 24 lut 2006, 10:04
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice
Kontakt:

Post autor: gwozdex » 15 lip 2008, 9:13

Wydaje mi się, że ankieta się już po prostu skończyła- nie ma to związku z ograniczeniem liczby głosów do 30.

Awatar użytkownika
olo16
Użytkownik
Posty: 396
Rejestracja: 12 paź 2007, 16:37
Lokalizacja: w-wa

Post autor: olo16 » 15 lip 2008, 9:44

To ankiety są na czas :shock: ? Nie wiedziałem.

elemaniac
Użytkownik
Posty: 585
Rejestracja: 07 maja 2008, 17:09
Lokalizacja: Puławy
Kontakt:

Post autor: elemaniac » 15 lip 2008, 10:59

Tak - jest na czas bo autor widocznie tak chciał (przy pisaniu nowego tematu da się to ustawić).
Ale może być i nie na czas.

uzi18
-
Posty: 3
Rejestracja: 30 gru 2008, 17:44
Lokalizacja: Pabianice
Kontakt:

Post autor: uzi18 » 30 gru 2008, 17:51

wg mnie gcc jest lepszy do nauki ze wzgledu na to ze ma wsparcie dla wielu mikrokontrolerow
polecam eclipse jak IDE do pisania programow jest plugin do AVR/AVR32 i wlasnie w tym kierunku ida firmy ... zamiast tworzyc nowe kompilatory korzystaja z pewnych rozwiazan.

Awatar użytkownika
mariusz256
Użytkownik
Posty: 144
Rejestracja: 28 wrz 2005, 17:16
Lokalizacja: Stobierna k/Rzeszowa
Kontakt:

Post autor: mariusz256 » 30 gru 2008, 19:06

dobry pomysł, jestem za kursem;d;)

es2
-
Posty: 70
Rejestracja: 13 mar 2018, 9:47

Re:

Post autor: es2 » 26 lip 2019, 14:43

Boski Miszcz pisze:
21 cze 2007, 15:37
Ten pomysł z kursem C++ jak najbardziej popieram-to jest ostatnio na topie, robienie urządzeń sterowanych z PC.Mam taką skromną propozycję, mianowicie skoro już była Elektronika Audio,Bascom to może czas na wydanie specjalne Elektronika z kursem C++.
Co wy na to :)
Proponowałbym promować Linux (gdy mowa o C++, większość myśli o Windzie). Dlaczego? Jak to mawiają, jaki jest koń każdy widzi, jaki jest Window$ z nastawieniem na $ też każdy widzi. Pracowałem na Unix, jestem zmuszany do pracy na Win, nie ma co porównywać. Nie wyobrażam sobie aby płacić tysiące zł za Gwindow$. To chyba najdroższy, co ciekawe płatny, wirus! Co mogę robię na Linux (bezpłatna wersja Unix). Dlaczego? Pisać można by kilka dni. Tak na szybko, rzadko się wiesza (Winda kilka razy dziennie), lepiej zarządza pamięcią, ma prawdziwy multitasking, startuje po resecie w ok 30sekunt (Winda 5..10 minut). Dużo tego.
Ja mówię: "Stanowcze nie Window$owi!".

grzegorzn
-
Posty: 9
Rejestracja: 14 cze 2016, 17:31
Lokalizacja: Warszawa

Re: Kurs C++ builder dla elektroników - obsługa urządzeń

Post autor: grzegorzn » 05 sie 2019, 21:23

Fajny post, taki wprost z 1999 roku :)

ODPOWIEDZ