Jeżeli masz jakieś uwagi dotyczące bieżącego lub archiwalnych numerów "Elektroniki dla wszystkich" lub zauważyłeś błędy czy nieścisłości to jest to odpowiednie miejsce aby o tym napisać.
Witam! Ostatnio wymyśliłem sobie, że umieszczę w samochodzie znane z serialu "Nieustraszony" biegające w tę i spowrotem światło Kolega podpowiedział mi, że taki układ był w którymś numerze EDW. Czy ktoś wie który to był dokładnie nómer? I czy to był kit do samodzielnego montarzu czy może schemat??
Raptor pisze:Witam! Ostatnio wymyśliłem sobie, że umieszczę w samochodzie znane z serialu "Nieustraszony" biegające w tę i spowrotem światło Raptor
Tylko ostrożnie z tym światełkiem nie musze mówić czym to grozi podczas naszych "nocnych wypraw" z kolegą ......skończyło się na konfiskacie dowodu rejestracyjnego. Na szczęście ma sie gadanę
Poszukaj sobie schematu na układzie NE555 i 4017 z dodatkowymi diodami 1N4148 pod nazwą "knight rider". Jest to dość proste rozwiązanie i w razie potrzeby można rozszerzyć układ o kolejne diody LED stosując układy 4017 i diody 1N4148.