Kurs C

Jeżeli masz jakieś uwagi dotyczące bieżącego lub archiwalnych numerów "Elektroniki dla wszystkich" lub zauważyłeś błędy czy nieścisłości to jest to odpowiednie miejsce aby o tym napisać.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
robson
Użytkownik
Kontakt:

Kurs C

Post autor: robson » 23 cze 2007, 13:49

Witam wszystkich:)

Mam taki mały problem. Zacząłem się kształcić w kierunku programowania mikrokontrolerów w języku C. Nazbierałem kursów z EdW i doszedłem do pewnej małej bariery, której nie mogę pokonać :???: . W części pierwszej kursu Pan Radosław Koppel pisze, że posługiwanie się programatorem opisał dokładnie w numerze 1/2005 "Programator BASCOM-a pomocą przy programowaniu w C, asemblerze, itd...". Mój problem polega na tym, że nie mogę wytrzasnąć tego numeru. Nie jest już nawet dostępny jako archiwalny. Czy może ktoś mógłby mi go odsprzedać czy coś w tym stylu. A może ktoś zna jakąś stronkę, na której byłyby informację na ten temat? O skany nie proszę, bo wiem, że jest to nielegalne.

Z góry wielkie dzięki za pomoc
Pozdrawiam robson.

elektronWielki
Użytkownik

Post autor: elektronWielki » 23 cze 2007, 17:00

proponuję abyś zajrzał na stronę taszy:
https://elportal.pl/index.php?module=Co ... y&ceid=121
oraz zapoznał sie z programem ponyprog2000:
http://www.lancos.com/ppwin95.html

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Aro
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Aro » 23 cze 2007, 20:56

Nie mam tego numeru, ale pewnie chodziło o to, że programatorem bascomowym można wrzucic do procka dowolny plik intel hex, lub binarny. Jak znasz bascoma to wiesz o co chodzi. Jeśli często aktualizujesz program to jest to trochę niewygodne, tak samo jak w ponny progu. Trzeba za każdym razem ładowac plik. Wady tej nie ma ISPProg. Wystarczy raz podac scieżkę, a potem tylko polecenie "earse&program all" i sie programuje.

[ Dodano: 2007-06-23, 21:56 ]
Nie mam tego numeru, ale pewnie chodziło o to, że programatorem bascomowym można wrzucic do procka dowolny plik intel hex, lub binarny. Jak znasz bascoma to wiesz o co chodzi. Jeśli często aktualizujesz program to jest to trochę niewygodne, tak samo jak w ponny progu. Trzeba za każdym razem ładowac plik. Wady tej nie ma ISPProg. Wystarczy raz podac scieżkę, a potem tylko polecenie "earse&program all" i sie programuje.

ODPOWIEDZ