czytnik RFID EDW 8/2006

Jeżeli masz jakieś uwagi dotyczące bieżącego lub archiwalnych numerów "Elektroniki dla wszystkich" lub zauważyłeś błędy czy nieścisłości to jest to odpowiednie miejsce aby o tym napisać.
ODPOWIEDZ
robertjj
-

czytnik RFID EDW 8/2006

Post autor: robertjj » 09 wrz 2006, 10:23

Witam
Czy ktoś moze złożył i uruchomił to urządzenie , mam z tym problem po wgraniu oprogramowania wyswietla sie wersja czytnika po chwili brak kluczy przylóż nowy i dalej brak reakcji, nie reaguje na klawiatóre na karty zupełna cisza .

mwaskiewicz
-
Kontakt:

Post autor: mwaskiewicz » 04 paź 2006, 22:28

Po pierwszym uruchomieniu czytnik powinien czekać na przyłożenie nowego klucza. W tym trybie nie reaguje on na klawiaturę. Jeżeli przyłożenie nowego klucza nic nie daje należy sprawdzić czy cała część odpowiedzialna za transmisję z transponderem działa właściwie. Polecam zacząć od sprawdzenia czy generator działa prawidłowo (częstotliwość na wyjściu powinna być 125kHz).

Pozdrawiam
Michał Waśkiewicz

robertjj
-

Post autor: robertjj » 27 paź 2006, 10:30

generator wysyła 125Khz wydaje mi sie ze jest coś z anteną a wlasciwie z koncówką mocy odpowiedzialną za przesyłanie tego sygnału do anteny, nie wienm czy schemat jest prawidłowy ale wydaje mi sie ze jest tam jakiś błąd , w trakcie montazu odkryłem jeszcze 2 ktore poprawiłem co do reszty to nie wiem jeszcze.

ODPOWIEDZ