Nie będę wypowiadał się na temat usunięcia "pomógł", chociaż całkowicie nie rozumie tego posunięcia.
Prośba do moderatorów (kolejna)
- joon
- Użytkownik
- Kontakt:
Prośba do moderatorów (kolejna)
Uprzejmie proszę o usunięcie licznika postów. Według większości moderatorów, oraz użytkowników, właśnie dla co raz to lepszego "wyniku" niektórzy niepotrzebnie zaśmiecają forum. Jeżeli to licznik jest powodem to jego usunięcie przyniesie spadek "zaśmiecających" postów.
Nie będę wypowiadał się na temat usunięcia "pomógł", chociaż całkowicie nie rozumie tego posunięcia.
-
ZbeeGin
Na żadnym szanującym się forum nie ma licznika postów i to zawsze zdaje egzamin.ZbeeGin pisze:Nie mamy takiej możliwości. To może tylko Admin.
Skasowanie licznika nic nie da. Bez niego i tak będzie tak samo. Będą się ludzie ścigać na opisy umieszczane na pierwszej stronie w tabelce (te z prawiej).
Ostatnio zmieniony 29 sie 2008, 8:46 przez ghazi, łącznie zmieniany 1 raz.
Co przez to rozumiesz ?ghazi pisze:Na żadnym panującym się forum nie ma licznika postów i to zawsze zdaje egzamin.
Panujące się forum ? Pierwsze słyszę o takim określeniu, pewno chodziło Ci o szanujące, ale mniejsza o to, ja jeszcze nie widziałem forum bez licznika postów i jest git, po prostu trzeba dorosnąć do pisania na forum, a jak widać co niektórzy do tego nie dorośli i efekty są jakie są
- gwozdex
- Użytkownik
- Kontakt:
Chciałbym się wypowiedzieć w kwestii pola "Pomógł". Otóż wg mnie ta pozornie nieistotna opcja jest w gruncie rzeczy użyteczna. Kolega joon twierdzi ze licznik postów prowokuje do pisania byle czego byle tylko cyfra była jak największa. Zaraz potem stwierdza ze "pomógł" jest nie potrzebna. No to teraz tak: masz problem, zadajesz pytanie na forum, uzyskujesz (konkretne) odpowiedzi od powiedzmy 2 forumowiczów- jeden z nich napisał 250 postów w tym pomógł 37 razy; drugi z nich napisał 400 postów i nie pomógł ani razu... Radę którego z tych osób uważasz za cenniejszą?
Oczywiście w grę wchodzą inne czynniki bo nie każdy stawia punkty "Pomógł" nawet jeśli dana osoba rzeczywiście pomogła, ale mimo to i tak warto się tym sugerować.
Widzę, że opcja ta już i tak jest nieaktywna, ale chciałem pokazać Wam Koledzy i Koleżanki jak ja to widziałem. Pozdrawiam wszystkich niezależnie czy pomogli czy też nie.
Oczywiście w grę wchodzą inne czynniki bo nie każdy stawia punkty "Pomógł" nawet jeśli dana osoba rzeczywiście pomogła, ale mimo to i tak warto się tym sugerować.
Widzę, że opcja ta już i tak jest nieaktywna, ale chciałem pokazać Wam Koledzy i Koleżanki jak ja to widziałem. Pozdrawiam wszystkich niezależnie czy pomogli czy też nie.
- Tranzystor
- Użytkownik
- Kontakt:
-
Admin.
Opcja "Pomógł" została usunięta - już wcześniej rozważaliśmy wyłączenie tego - jednak na takich forach się to nie sprawdza z wiadomych i znanych na przyczyn.
Licznik postów pozostał, widać go w profilu użytkownika.
Na wszelkie pytania i niejasności odpowiem na PW.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2008-08-29, 09:24 ]
Wraz z rezygnacją użytkownika End ze stanowiska administratora forum, musiałem przejąć jego obowiązki. Oczywiście moja rola ogranicza się do obsługi technicznej i wszystkie uwagi oraz propozycje proszę kierować do EDki drogą e-mail dostępną w jej profilu.
https://forum.elportal.pl/profile.php?m ... ile&u=2976
Licznik postów pozostał, widać go w profilu użytkownika.
Na wszelkie pytania i niejasności odpowiem na PW.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2008-08-29, 09:24 ]
Drobne wyjaśnienie.Wiem, jest dwóch. Tyle, że jeden ostatnio odwiedził forum w czerwcu a drugi jest na forum od wczoraj, i też się nie wypowiada.
Wraz z rezygnacją użytkownika End ze stanowiska administratora forum, musiałem przejąć jego obowiązki. Oczywiście moja rola ogranicza się do obsługi technicznej i wszystkie uwagi oraz propozycje proszę kierować do EDki drogą e-mail dostępną w jej profilu.
https://forum.elportal.pl/profile.php?m ... ile&u=2976
A skąd będzie wiadomo za jaką wiadomość było to "Pomógł". Może za jakiś śniadaniowy post, lub luźne gdybania filozoficzne. Albo zostało wyproszone hasłem typu "Jeśli pomogłem to kliknij Pomógł" czy też naklikane przez rózne kółka wzajemnej adoracji. Nawet jeśli byłaby możliwosć sprawdzenia za jaką wiadomość Pomógł zostało przydzielone, to czy komuś chciałoby się to sprawdzać? Moim zdaniem nie ma sensu utrzymywać jakichkolwiek liczników. Stali użytkownicy forum będą wiedzieć kto sobą jaki poziom reprezentuje. Bez zbędnych ficzerów dla gadżeciarzy i zbieraczy "Pomógł".gwozdex pisze:masz problem, zadajesz pytanie na forum, uzyskujesz (konkretne) odpowiedzi od powiedzmy 2 forumowiczów- jeden z nich napisał 250 postów w tym pomógł 37 razy; drugi z nich napisał 400 postów i nie pomógł ani razu... Radę którego z tych osób uważasz za cenniejszą?