Forum się wiesza (jest 29.11.2006 21:15)

Jeżeli masz propozycje dotyczące forum lub portalu - pisz śmiało. Jest to również dobre miejsce do wyrażenia swoich opinii i zgłoszenia błędów.
Awatar użytkownika
Ertew
Użytkownik
Posty: 1418
Rejestracja: 03 lip 2005, 10:36
Lokalizacja: Leszno
Kontakt:

Forum się wiesza (jest 29.11.2006 21:15)

Post autor: Ertew » 29 lis 2006, 21:18

Najpierw było

Kod: Zaznacz cały

Strona wygenerowana w 2,5 sekund. Zapytań do SQL: 17
potem

Kod: Zaznacz cały

Strona wygenerowana w 5,52 sekund. Zapytań do SQL: 14
następnie

Kod: Zaznacz cały

Strona wygenerowana w 9,79 sekund.

Kod: Zaznacz cały

Strona wygenerowana w 11,46 sekund. 
aż w końcu

Kod: Zaznacz cały

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to MySQL server on 'mysql03.ogicom.pl' (4) in /home/a/avtkorp003/public_html/forum/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error 

Could not connect to the database.


Can't connect to MySQL server on 'mysql03.ogicom.pl' (4) 
i jeszcze raz

Kod: Zaznacz cały

Strona wygenerowana w 3,48 sekund. Zapytań do SQL: 6

Kod: Zaznacz cały

Strona wygenerowana w 5,24 sekund. Zapytań do SQL: 6

Kod: Zaznacz cały

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to MySQL server on 'mysql03.ogicom.pl' (4) in /home/a/avtkorp003/public_html/forum/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error 

Could not connect to the database.
Can't connect to MySQL server on 'mysql03.ogicom.pl' (4) 

Awatar użytkownika
Brzozza93
Użytkownik
Posty: 474
Rejestracja: 26 cze 2006, 17:35
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Brzozza93 » 30 lis 2006, 17:35

W moim przypadku cały Elportal się rozwalił :mad: :razz:
Załączniki
errorek.gif
(7.16 KiB) Pobrany 9617 razy

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Posty: 2040
Rejestracja: 28 lip 2005, 16:57
Lokalizacja: Sanok
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 30 lis 2006, 17:40

Mi też czasami się tak zdarza :mrgreen: . nie ma co panikować potem samo przejdzie

Awatar użytkownika
Aro
Użytkownik
Posty: 677
Rejestracja: 30 paź 2006, 18:49
Lokalizacja: Świerczyniec | Wrocław
Kontakt:

Post autor: Aro » 30 lis 2006, 17:47

Ja sie już do tego przyzwyczaiłem :neutral: . Czesto jak wysyłam posta to powtórnie musze sie logowac i pisac od nowa. Teraz na wszelki wypadek przed wysłaniem zawsze kopiuje tekst. Dwa razy zdarzyło się że straciłem ze dwie stronki tekstu(!) i pare godzin pisania! Mnie sie wydaje że to jednak wina explorera.

Awatar użytkownika
radzio
Użytkownik
Posty: 573
Rejestracja: 07 gru 2004, 23:06
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Post autor: radzio » 30 lis 2006, 19:21

Kod: Zaznacz cały

Could not obtain post/user information.

DEBUG MODE

SQL Error : 1 Can't create/write to file '/tmpsql/#sql_5a11_3.MYD' (Errcode: 24)

SELECT p.post_id, p.post_time, p.enable_sig, p.enable_html, p.enable_smilies, p.post_edit_count, p.post_edit_time, p.post_username, p.post_approve, p.poster_delete, p.post_edit_by, p.post_parent, p.post_icon, p.user_agent, p.post_attachment, p.reporter_id, u.user_birthday, u.user_from, u.user_regdate, u.user_gender, u.user_icq, u.user_aim, u.user_viewaim, u.user_msnm, u.user_yim, u.can_custom_color, u.user_custom_color, u.user_avatar_width, u.user_avatar_height, u.user_field_1, u.user_allow_field_1, u.user_id, u.username, u.user_level, u.user_jr, u.user_allowhtml, u.user_posts, u.user_allowsig, u.user_sig, u.user_sig_bbcode_uid, u.user_allowsmile, u.user_avatar_type, u.user_allowavatar, u.user_avatar, u.user_rank, u.user_viewemail, u.user_website, u.user_email, u.can_custom_ranks, u.user_custom_rank, u.user_session_time, u.user_allow_viewonline, pt.post_text, pt.bbcode_uid, pt.post_subject , ph.th_post_id FROM n_posts p LEFT JOIN n_posts_text_history ph ON (ph.th_post_id = p.post_id) LEFT JOIN n_posts_text pt ON (pt.post_id = p.post_id) LEFT JOIN n_users u ON (u.user_id = p.poster_id) WHERE p.topic_id = 4468 GROUP by p.post_id ORDER BY p.post_order, p.post_time ASC LIMIT 0, 15

Line : 843
File : viewtopic.php

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Posty: 2040
Rejestracja: 28 lip 2005, 16:57
Lokalizacja: Sanok
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 02 gru 2006, 11:28

aro, ja też tak miałem, ale tylko wtedy jak nie zaznaczałam przy logowaniu ikonki "loguj mnie automatycznie przy każdej wizycie" teraz ją zaznaczam, nigdy się nie musze logowac pod warunkiem że nie klikne wyloguj, ale to chyba nie jest potrzebne-zamykam przeglądarke

ZbeeGin

Post autor: ZbeeGin » 02 gru 2006, 19:58

aro pisze:{OT} Czesto jak wysyłam posta to powtórnie musze sie logowac i pisac od nowa. Teraz na wszelki wypadek przed wysłaniem zawsze kopiuje tekst. Dwa razy zdarzyło się że straciłem ze dwie stronki tekstu(!) i pare godzin pisania! Mnie sie wydaje że to jednak wina explorera.
Nie. To nie wina IE, ani innej przeglądarki - Moja Opera 9 też tak robi. Problemem jest automatyczne wylogowywanie przez forum po pewnym czasie "nieaktywności" użytkownika. Zatem jak piszesz 2 stronki tekstu to miej pewność, że autolog-off cię dopadnie. Zacytuje sam siebie: Jeśli cię w międzyczasie wylogowało, to zrób tak: po naciśnięciu Wyślij forum prosi o zalogowanie, zaloguj się ponownie i gdy pokaże się opcja Napisz odpowiedź z pustą treścią klinij w przeglądarce 2 razy wstecz, a wrócisz do poprzednio napisanej treści i po ponownym kliknięciu Wyślij odpowiedź będzie wysłana.

Awatar użytkownika
end
Administrator
Posty: 1298
Rejestracja: 13 kwie 2003, 10:39

Post autor: end » 10 gru 2006, 11:49

Kod: Zaznacz cały

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Too many connections in /home/a/avtkorp003/public_html/forum/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error

Could not connect to the database.
Too many connections
A ja dzisiaj notorycznie mam takie komunikaty.

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Posty: 2040
Rejestracja: 28 lip 2005, 16:57
Lokalizacja: Sanok
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 10 gru 2006, 11:51

Ja też!!!!!! Elprotal też nie zawsze chce wchodzić!!!!!!!! co jest ???

Awatar użytkownika
Doc Brown
Użytkownik
Posty: 308
Rejestracja: 06 wrz 2006, 6:19
Lokalizacja: Oborniki

Post autor: Doc Brown » 10 gru 2006, 14:03

:arrow: End
Mi też to co chwila wyskakuje, zaczęło się już wczoraj wieczorem, ciekawe, co sie dzieje, wcześniej tego nie było.
Forum EP też nie działa, nawet strona sie nie chce wyświetlić :(

tomaha1
-
Posty: 18
Rejestracja: 24 kwie 2006, 17:50
Lokalizacja: Toruń
Kontakt:

Post autor: tomaha1 » 10 gru 2006, 14:35

Ja mam identycznie.

Awatar użytkownika
radzio
Użytkownik
Posty: 573
Rejestracja: 07 gru 2004, 23:06
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Post autor: radzio » 10 gru 2006, 15:28

Doc Brown pisze:Forum EP też nie działa, nawet strona sie nie chce wyświetlić :(
Strona EP jest dostępna pod adresem http://elektronikapraktyczna.pl forum jest pod tym samym adresem + /forum/ (po próbie logowania należy wciśnąć "zatrzymaj" a następnie "odśwież" i jesteśmy już zalogowani).
Rano informacje we whois nie były zbyt optymistyczne - "trwa postępowanie wyjaśniające dotyczące domeny ep.com.pl", w chwili obecnej whois pokazuje normalne dane właściciela więc miejmy nadzieję, że sytuacja wróci do normy.

Awatar użytkownika
end
Administrator
Posty: 1298
Rejestracja: 13 kwie 2003, 10:39

Post autor: end » 10 gru 2006, 15:30

Co do EP:
W ciągu 24h wszystko powinno wrócić do normy. Trwa odświeżanie DNS po zablokowaniu domeny przez home.pl i trzeba poczekać.

Awatar użytkownika
Brzozza93
Użytkownik
Posty: 474
Rejestracja: 26 cze 2006, 17:35
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Brzozza93 » 10 gru 2006, 18:04

End pisze:Trwa odświeżanie DNS po zablokowaniu domeny przez home.pl
Ale dlaczego czepiali się kochanej EP???? :???: :roll: :mrgreen:

Awatar użytkownika
end
Administrator
Posty: 1298
Rejestracja: 13 kwie 2003, 10:39

Post autor: end » 10 gru 2006, 18:13

Brzozza93 pisze:
End pisze:Trwa odświeżanie DNS po zablokowaniu domeny przez home.pl
Ale dlaczego czepiali się kochanej EP???? :???: :roll: :mrgreen:
Opłaty pewnie nie doszły na czas i tak się stao...
Ale nie o tym mowa, zaraz zrobimy z tego wielki OFF TOPIC.
Piszcie co się dzieje na tym forum.

ODPOWIEDZ