Ogolnie to forum ma bledy

Jeżeli masz propozycje dotyczące forum lub portalu - pisz śmiało. Jest to również dobre miejsce do wyrażenia swoich opinii i zgłoszenia błędów.
ODPOWIEDZ
awatar100
-

Ogolnie to forum ma bledy

Post autor: awatar100 » 26 lut 2006, 18:20

Blad taki : mozna cos napisac jako Anonim .,., bez logowania sie ale juz anonim nie moze "odpisac" na post :o

a i co jakis czas
Could not connect to the database.
Access denied for user 'avtkorp04'@'193.109.91.133' (using password: TAK)

Awatar użytkownika
radzio
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: radzio » 26 lut 2006, 19:46

ogólnie to po pierwsze i najważniejsze : nie ten dział
2. To że gość może założyć temat a nie może odpisać to nie błąd tylko Admin tak chciał
3. "Could not connect to the database" to po stronie błąd serwera MySQL dosatwcy hostingu a nie forum.

Awatar użytkownika
Koppel
Użytkownik

Post autor: Koppel » 26 lut 2006, 20:29

Dzięki radzio - nie zauważyłem. Temat już przesunąłem.

Całkowicie się z Tobą zgadzam. Szczególnie z punktem drugim. To po prostu takie demo. Jeśli ktoś chce poważnie rozmawiać na forum my chcemy aby taka osoba była zarejestowana. To pomaga w utrzymaniu porządku i zmniejsza prawdopodobieństwo spamowania, floodowania i różnych innych czynności których znaczenia nie rozumiem :wink:

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Re: Ogolnie to forum ma bledy

Post autor: Wojtek » 26 lut 2006, 20:33

awatar100 pisze:Blad taki : mozna cos napisac jako Anonim .,., bez logowania sie ale juz anonim nie moze "odpisac" na post :o..
... tak ma być, anonim nie może również korzystać z innych udogodnień, na wielu forach jest już tak, że w ogóle nic nie mozna napisać bez logowania.

Awatar użytkownika
futrzaczek2
-
Kontakt:

Post autor: futrzaczek2 » 26 lut 2006, 21:15

To może ja wyleję to co zauważyłem

Błędy, które tu zobaczyłem:
W działach:
-Propozycje tematów dla EdW i Elportalu
-Elektronika - dyskusje ogólne
-Dane katalogowe
-Rozrywka
-Mikrokontrolery '51
-Radio retro
-Kupno, sprzedaż, zamiana
wiekszość(70-90%) tematów nie da sie przejrzeć, bo po kliknięciu na nie wywala się:
NIE OKREŚLONO TYPU POSTU

Kiedy w odpisywaniu użyję emotek innych niż :) :( :D czas reakcji serwera wynosi ZAWSZE 2minuty 48,1 sekund.

Nie mogę edytować swoich postów

Kiedy uzyję znaczników KŁOTE :) to post wysyła się tak długo, że moge zamówić pizzę, iść na pieszo do Warszawy a potem pierogiem wydłubywać dziurę w 3,56891-metrowej grubosci granicie i jeszcze zostanie mi QPA czasu - na oko jakieś 15 minut mierzone za pomoca technologii AVR :)

Avatarek Alka znikł. Jest sama ramka.

Już zaczynam nienawidzić textu: NIE OKREŚLONO TYPU POSTU :( wywala się w najciekawszych tematach - np. o robieniu płytek, a jest mi tenże topic baaardzo potrzebny!

Uwaga! zauwazyłem, że kiedy w nicku ludka, który zakładał temat, są polskie litery albo _?:"&^+*#$ itp. to wtedy na 90% dany topic się nie otworzy

Ja już zbaraniałem do reszty. Może na Forum Handlarzy Pietruszką nie będzie czegoś takiego?

awatar100
-

Post autor: awatar100 » 27 lut 2006, 6:29

radzio pisze:ogólnie to po pierwsze i najważniejsze : nie ten dział
2. To że gość może założyć temat a nie może odpisać to nie błąd tylko Admin tak chciał
3. "Could not connect to the database" to po stronie błąd serwera MySQL dosatwcy hostingu a nie forum.
no tak masz racje poco zglaszac bledy .,,., proponuje usunac temat w calosci bo poco ma admin wiedziec ze forum ma bledy

Awatar użytkownika
radzio
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: radzio » 27 lut 2006, 8:33

W szkole podstawowej uczą czytać ze zrozumieniem (przynajmniej powinni). Zakładam że wtedy akurat byłeś chory albo na wagarach.
Teorię pierszego błedu obalił administrator i moderator tego forum. Rzekomy błąd jest celowym działaniem administratora i tak ma być a tu w koło Macieju krzyczysz że jest błąd.
Drugi 'błąd' jest niezależny od administratora forum, jest spowodowany np resetem serwera SQL. Choćby admin dwoił się i troił nie ma na to wpływu.
Tak więc nieprawdziwe jest stwierdzenie że "forum ma bledy" które opisałeś. Owszem, wystąpił błąd połączenia z bazą danych ale to jest siła wyższa i żadne fochy i obrażania się nie pomogą.

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 27 lut 2006, 16:51

futrzaczek2 pisze:Ja już zbaraniałem do reszty. Może na Forum Handlarzy Pietruszką nie będzie czegoś takiego
:arrow: futrzaczek2 proponuję spróbować :) - tak naprawdę to sugerowałbym sprawdzić swoje ustawienia na komputerze. Avatarek Alka zniknął u Ciebie u mnie ładnie go widać.

:arrow: awatar100
awatar100 pisze:no tak masz racje poco zglaszac bledy
temat załozyłes w innym dziale tematycznym i został przesuniety po tym jak dostałeś odpowiedź od radzia
a zgłaszane przez Ciebie błędy mam nadzieję zostały już wyjaśnione

Bardzo proszę bez niepotrzebnych emocji a tak błahych sprawach :)

Awatar użytkownika
futrzaczek2
-
Kontakt:

Post autor: futrzaczek2 » 27 lut 2006, 19:15

Na jakimkolwiek systemie bym nie sprawdzał - jest to samo.
Na Firefoxie, IE , Operze - nie działa z różnymi ustawiniami
Na 98 , Me , XP HE , XP Prof. - to samo
Właśnie chciałem użyć KŁOTE i ... klapa
Może jak wpiszę FORMAT C: to może coś zmieni?
Chyba się będę musiał z tym pogodzić

ODPOWIEDZ