Po dwóch latach w tę Sobotę trzymałem w reku, w kiosku EDW, i powiem szczerze, go nie kupiłem. Nie chodzi tu nawet o cenę, ale bardzo nic dla mnie też tam nie znalazłem, poza jednym artykułem, a dla jednego artykułu nie bardzo warto kupować. Nie wiem szczerze który raz z rzędu są tam opisywane podstawy działania diody i tranzystora ?matrix pisze:Ja na ten przykład nie kupuję już EdW bo najzwyczajniej mnie na nie nie stać. Może nie jest to fortuna, ale mam teraz inne priorytety.
Może gdyby były jakieś zniżki dla aktywnych na forum, to może więcej osób chciało by kupować EdW i wchodzić tu na forum. Może wtedy znalazło by się wiecej tematów do dyskusji. A tak na przykład ja traktuję to forum jako kolejne miejsce do nauki i dyskusji nad elektroniką i kompletnie nie wiążę go z EdW.
Wiem Wiem. to jest temat szkolny, ale nie lepiej zintegrować takie podstawy z forum ? Po pierwsze ożywi to samo forum, po drugie nie będzie sie w koło w czasopiśmie walkować tego samego, co pozwoli zwolnić miejsce na inne tematy, jak np ARMy czy coś w tym rodzaju.
EDw bym znowu kupił, gdyby pojawił sie praktyczny poradnik jak korzystać z oscyloskopu, czyli prowadzić pomiary aby go nie zjarać. Takiego cyklu brakuje mi od lat, wielu lat, i może być on dosyć rozbudowany, bo mamy przecierz analogowe i cyfrowe oscyloskopy.