Nowy styl forum Elportalu
Nowy styl forum Elportalu
Witam.
Proszę o ewentualne uwagi w TYM temacie, jeśli znajdziecie jakieś błędy itd.
Mam nadzieję, że się podoba nowy styl :)
Mam nadzieję, że się podoba nowy styl :)
Styl bardzo fajny, coś nowego i przyjemny dla oka.
Co mi w oko wpadło:
"przyjazny portal Elektroniki dla Wszystkich" - między literami są białe pola, nie wiem czy to celowe.
Podobnie jak z prawej strony loga, w miejscu czasopism, dokładniej od prawej strony jest szara "plama".
To tylko taka mała kosmetyka loga.
Co mi w oko wpadło:
"przyjazny portal Elektroniki dla Wszystkich" - między literami są białe pola, nie wiem czy to celowe.
Podobnie jak z prawej strony loga, w miejscu czasopism, dokładniej od prawej strony jest szara "plama".
To tylko taka mała kosmetyka loga.
Re: Nowy styl forum Elportalu
End super - widzę że forum wyprzedza portalend pisze:Witam.
Mam nadzieję, że się podoba nowy styl
Postaram się to zmienić, bo przeoczyłem to w momencie zmian kolorów czcionek.mr_x pisze:Chyba nie działa teraz pokazywanie czytanych tematów w innym kolorze, gdy klikam na posty nieprzeczytane. Dawniej były w innym kolorze od nieczytanych (opierało się to na cookies).
Widzę, że korzystasz z IE, więc podejrzewam, że masz włączony widok zgodności i to powoduje, że masz rozjechaną stronę.Wojtelk pisze: Aha linki u góry począwszy od FAQ trzeba by przesunąć w prawo całkowicie na czarne pole bo FAQ jest praktycznie niewidoczne. Coś z ikonką GG jest nie tak pewnie nie wyświetla się status bo widać tylko kwadracik i kropke.
Dzięki za to GG, bo też przeoczyłem :) Za dużo detali na jeden raz ;)
Pierwsze wrażenie: Kolor mi się nie podoba, zielony odcień był ładniejszy.
Drugie: forum jest bardziej czytelne, także jestem w pozytywnym szoku.
Od czasu zmiany stylu kilkukrotnie miałem problem z logowaniem 'nieprawidłowe hasło dla użytkownika Ertew'. Pojawia się gdy w jakiś sposób loguję się z adresu.
Nie wiem z czym jest związane przekierowanie z prawidłowego adresu na nieprawidłowy, czy moja wina. Jeszcze zbadam sprawę.
Mimo wszystko, na stronie głównej Elportalu umieszczony jest nieprawidłowy link.
Coś z tym trzeba zrobić, moim zdaniem najlepiej usunąć forum z błędnego adresu i zrobić tam przekierowanie na adres poprawny.
Niemniej dołączam się do prośby, czy można tak zmodyfikować styl aby strona dopasowała się do szerokości okna, zostawiając po bokach ozdobne paski np. 10% szerokości albo po 50px?
Od czasu zmiany stylu kilkukrotnie miałem problem z logowaniem 'nieprawidłowe hasło dla użytkownika Ertew'. Pojawia się gdy w jakiś sposób loguję się z adresu
Kod: Zaznacz cały
https://forum.elportal.pl/Nie wiem z czym jest związane przekierowanie z prawidłowego adresu
Kod: Zaznacz cały
https://forum.elportal.pl/Mimo wszystko, na stronie głównej Elportalu umieszczony jest nieprawidłowy link.
Coś z tym trzeba zrobić, moim zdaniem najlepiej usunąć forum z błędnego adresu i zrobić tam przekierowanie na adres poprawny.
[offtopic]Mam monitor w jedynym słusznym rozmiarze HD gdyż po przekroczeniu granicy 1920x1080 ceny zauważalnie skaczą w górę. Po kilku dniach męki zainwestowałem w stojak i postawiłem monitor do pionu. Na rozdzielczości 1080x1920 zdecydowanie wygodniej czyta się internet. [/offtopic]Pikczu pisze:Też jestem za.
PS. a dało by się zrobi samo dopasowanie do rozmiaru monitora.
Mam 24" 1920x1200 i po bokach mi zostają dość szerokie pasy.
Niemniej dołączam się do prośby, czy można tak zmodyfikować styl aby strona dopasowała się do szerokości okna, zostawiając po bokach ozdobne paski np. 10% szerokości albo po 50px?
Myślę, że kolor to kwestia gustu, ale wiadomo, każdy ma inny.Pierwsze wrażenie: Kolor mi się nie podoba, zielony odcień był ładniejszy.
Styl został dopasowany do nowej oprawy graficznej elportalu, więc tutaj praktycznie z góry było narzucone jak ma to wyglądać i moim zdaniem wygląda nieźle :) i faktem jest, że strona jest dużo bardziej przejrzysta i tym samym czytelniejsza.
Co do adresów.
Poprawny adres to forum.elportal.pl - była już o tym mowa na forum (po zmianie serwera i aktualizacjach)
Adres forum.elportal.pl/ - nie jest już poprawnym adresem i to właśnie to powoduje błędy logowania, wynika to z ustawień forum i nie można tego zmienić.
Co do samej rozdzielczości, to postaram się to jakoś ugryźć, ale na chwilę obecna nic nie mogę obiecać.
Zgadza się najczęściej korzystam z IE ale prawdopodobnie nie tylko ja, pod FF jest ok - w wolnej chwili można by to poprawić, a myślę że nie jest to duży problem trzeba by przeedytować plik nagłówka. No ale dla mnie nie jest to priorytetend pisze:Widzę, że korzystasz z IE, więc podejrzewam, że masz włączony widok zgodności i to powoduje, że masz rozjechaną stronę
U mnie w przeglądarce Firefox 20.0.1 nowy styl Forum wyświetlany jest poprawnie. Natomiast w przeglądarce IE 8 menu nagłówka "FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Rejestracja Zaloguj " wyrównane jest do lewej strony, podczas gdy w Firefoksie menu to jest wyśrodkowane. Ponadto w IE 8 po obydwóch stronach paska tego menu są widoczne dość duże wcięcia, bez względu na opcję "Widok zgodności". Wygląda to jak na obrazku poniżej. W Operze wersja 12.15 wszystko wyświetlane jest dobrze, choć w miejscu wskazanym w przypadku przeglądarki IE8 można dostrzec małe przesunięcie paska menu w prawą stronę o jakiś może jeden dwa piksele.
Natomiast co do nowej kolorystyki to ten ceglasty kolor dominujący w nowym stylu Forum także się mi nie podoba, ale to też jest kwestia gustu.
Natomiast co do nowej kolorystyki to ten ceglasty kolor dominujący w nowym stylu Forum także się mi nie podoba, ale to też jest kwestia gustu.
- Załączniki
-
- usterka.jpg (28.25 KiB) Przejrzano 24715 razy